Mhp’li Karakaya: “barış Sürecinin Altında Büyük Kürdistan Projesi Var”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, sürdürülen barış süreci ile ilgili olarak, “Türkiye bu sürece ciddi şekilde kurban ediliyor.

Mhp’li Karakaya: “barış Sürecinin Altında Büyük Kürdistan Projesi Var”
Başbakan belki farkında değil ama bu proje ‘Büyük Kürdistan Projesi’, Siyonizm’in bir rüyasıdır” dedi.

MHP ilçe teşkilatlarında toplantılar düzenlemek için Samsun’a gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, parti il binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Karakaya, sürdürülmekte olan barış süreci ile ilgili olarak hükümeti eleştirdi.

Barış sürecinin ileride ayrıştırmaya yol açacağını savunan Karakaya, “Bin yılda oluşmuş olan Kürtlerle bu kardeşliği bir şekilde ayrıştırmaya çalışıyorlar. İki devletli, iki bayraklı, dilli bir yapı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu ülkeyi ayrıştırır. Önce ayrıştır, sonra çatıştır. Yani bugün barış diye söyledikleri şey gelecekteki kanın akmasının temelleridir. Türkiye bu sürece ciddi şekilde kurban ediliyor. Başbakan belki farkında değil ama bu proje ‘Büyük Kürdistan Projesi’, Siyonizm’in bir rüyasıdır. Küresel güçlerin bu konu üzerindeki etkisine baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden koparılan bu topraklar Irak’ın kuzeyinde oluşturulmuş olan bölgesel yönetimler, şu anda Suriye’de devam eden çatışmaların sonucunda oluşacak yapı, diğer taraftan İran, 4 bölgeden koparılan topraklarla oluşturulacak olan ‘Büyük Kürdistan’dır. Bu da Siyonizm’e hizmet edecek bir yapıdır. İleride Türkiye’nin başına ciddi belalar açabilir” diye konuştu.

Karakaya, “MHP olarak Türk milletini uyarıyoruz. Hakikaten milli birliğimize ve beraberliğimize, bizim millet kavramımızda ırkçılık yoktur, etnisite yoktur. Biz Türklük kavramı içersinde milliyetçilik kavramı içersinde, İslam’ın değerlerini ve yüce dinimizin değerlerini taşıyan olguları taşırız. Başbakan Türk milliyetçiliğini ayaklarının altına aldığını ifade etmiştir. Oysa hepimiz biliyoruz ki Türk milleti kendindeki üstünlüğü özellikle İslam’a hizmet noktasında sürekli olarak ifade eder. Biz MHP olarak önümüzde yapılacak olan yerel seçimler dolayısıyla çalışmalarımıza çok önceden başladık. Bu çalışmalar kapsamında birçok ilde ve beldede belediye başkanı adaylarımızı belirliyoruz. Türk milletinin bu ilk seçimlerde demokratik olarak Başbakan’a ve bu süreci sürekli iteleyerek Anayasa’dan Türk ve Türklüğe ait bütün kavramları yok etmeye çalışan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluş gerekçesini, temel ilkelerini yok etmeye çalışan tüm kesimlere cevap olacaktır” şeklinde konuştu.

“Barıştan bahsediliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti devlet olarak kimseye zulüm etmedi, kimsenin üzerine gitmedi” diyen Karakaya, “Karşımızda terör örgütü var. Bu terör örgütü bizim Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değil. Hiçbir zamanda olmadılar. Öldürdüğü 30 bin kişinin önemli bir kısmı Kürt vatandaşlarımızdı. Bin yıldır biz bu coğrafyada yaşadık ve hiçbir zamanda bir sorunumuz olmadı. Bizim isteğimiz Başbakan’ın ve AK Parti’sinin bir an önce gerçekleri görüp, aklını başına toplayıp bu süreç dedikleri süreci yeniden gözden geçirmeleridir. İmralı’daki görüşmelerin basına yansıyan görüşme tutanaklarında dikkat edildiyse kimse içeriğini konuşmadı. Sadece bu tutanakların nasıl yayınlandığı ve kimin yayınladığı şeklinde açıklamalarda bulunuldu. Özellikle içerik konusunda bir şey söylenmedi.” Karakaya sözlerini şöyle tamamladı: “MHP olarak bizim il, ilçe yönetimlerimizde, belediye başkanlıklarımızda çok sayıda Kürt kökenli çok arkadaşımız var. Biz kiminle savaştık? Böyle bir şey yok. Bunun yurt dışındaki algıları da yanlış oluyor. Biz kimseyle savaşmadık. Biz yıllarca PKK’ya dersini verdik. PKK dersini aldı. PKK’nın başındaki terörist başının koluna kelepçeyi vurduk, gözüne bandı yapıştırdık, getirdik koyduk. Bugün gelinen noktaya baktığımızda terör örgütü ile barıştan bahsediliyor. Terör örgütü silahsızlandırılır. Kafasına vurursun silahı elinden alırsın. Gelir teslim olur, yasalara göre yargılaması yapılır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kolektif anlamda bir hak vermesi söz konusu değildir.”
Kaynak: İHA