Marmara Üniversitesi Rektörü: 10 Yıl İçerisinde Maltepe’ye Taşınıyoruz

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.Zafer Gül, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Rektör Gül, 14 farklı kampüste yer alan üniversitenin 10 yıl içerisinde Maltepe’deki ortak kampüs alanına taşınacağını belirtti.

Marmara Üniversitesi’nin 130 yıllık derin ve köklü bir tarihe sahip olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. M. Zafer Gül, tüm fakültelerin bugün eğitimde ilk sıralarda yer aldığını vurguladı. Gül, “Üniversitemiz, Sultan Abdülhamit tarafından kurulmuş tarihi bir eğitim kurumudur. Birçok fakültemizin geçmişi de Cumhuriyet’in ilk yıllarına kadar gitmektedir. Bu süreç içerisinde siyasilerden ve sanatçılardan birçok mezunumuz olmuştur." ifadelerini kullandı.Marmara Üniversitesi’nin 10 milyon TL’lik proje bütçesi olduğunu belirten Gül, Kalkınma Ajansı, DPT ve TÜBİTAK gibi kurumlarla ortak yapılan çok sayıda proje olduğunu belirtti.

Ancak yine de bu bütçenin yeterli olmadığını belirten Gül, üçüncü jenerasyon üniversiteye dönüşerek kendi kaynaklarını kendi üreten üniversite uygulamasına başlanması gerektiğini vurguladı.