Eğitim Bir-sen Adana Şube Başkanı Sezer:

Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, kamu çalışanlarında kılık-kıyafet serbestliği taleplerinin kabul edilmemesi durumunda 18 Mart’ta işyerlerine sivil kıyafetle giderek, yönetmeliği işlevsiz kılacaklarını söyledi.

Eğitim Bir-sen Adana Şube Başkanı Sezer:
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Eğitim Bir-Sen’in Kadın Komisyonu tarafından Hekimevi’nde kahvaltı düzenlendi.

Kahvaltının ardından bir konuşma yapan Sezer, kamu çalışanlarında kılık-kıyafet serbestliği konusunda hükümete çağrıda bulunarak, 8 Mart tarihini yıllardır ötekileştirilmiş ve örselenmiş kadınlar için bir milat yapmalarını istedi. 18 Mart’ta işyerlerine sivil kıyafetlerle gideceklerini ifade eden Mehmet Sezer, “12 milyon 300 bin imza topladık. Onun için 82 model darbe ürünü kılık-kıyafet yönetmeliğinin çöp sepetine atılmasını istedik. 18 Mart’ta işyerlerine sivil kıyafetle giderek çağdışı yasağı yok sayıp, yönetmeliği işlevsiz kılacağımızı bir kez daha deklare ediyoruz. Kadınlarımızın kıyafet ayrımcılığı yapılmadan özgürce TBMM’ye girdiği, sınıflarda öğrencilerini yarınlara yetiştirdiği ve dairelerde ürettiği hizmete bakıldığı günler kadınların mücadelesiyle yakındır” diye konuştu.

Sezer, kadının cinsel ve ticari bir meta olarak kullanılmasının önüne geçilmesi için yasal tedbirler alınması gerektiğini ve televizyonlarda kadını değersizleştiren müstehcen sahnelerin en az sigara içme sahneleri kadar insanlığı tehdit ettiğini söyleyerek, “Çalışan annelerin çocukları için çalışma yerlerinde mutlaka kreşler açılmalıdır. Kadınları kategorize eden anlayışı meşrulaştıran yasal metin haline getirilmiş bütün düzenlemeler iptal edilerek, Meclis İç Tüzüğü dahil kadınların çalışma ve sosyal hayatta önlerine konulan bariyerler kaldırılmalıdır” dedi.

Kayıt dışı istihdamın önemli bir bölümünü oluşturan kadınların iş güvencesine yönelik çalışmaların hızlandırılması gerektiğine vurgu yapan Sezer, “Kadınların yetersiz olan ücretli izin süreleri arttırılmalıdır. Eş durumu tayinleri yılda en az iki defa yapılarak aile bütünlükleri sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA