Sahte Mit ve Polis Görevlileri Piyasayı 1 Milyon 273 Bin Lira Dolandırdı

Kocaeli polisi, piyasayı 1 milyon 273 bin lira dolandıran sahte MİT ve polis görevlilerine yönelik düzenlediği operasyonda 9 kişiyi gözaltına aldı.

9 kişiden 5'i emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerini MİT görevlisi, polis ve avukat olarak tanıtıp, ''Almanya'da yüklü miktarda paramız var. Türkiye'ye getirmek için 100 bin liralık vergisini ödememiz gerekiyor'' diyerek kandırdıkları vatandaşlardan para talep eden kişilere yönelik çalışma başlattı. Ekipler, ilk operasyon 22 Ocak 2013 günü Antalya’da olduğu öğrenilen İsmail T. isimli şahsa düzenlendi.

Üzerinden 2 adet sahte sürücü belgesi, 2 adet sahte nüfus cüzdanı ve 1 adet sahte MİT kimliği çıkan şahsın başka bir suçtan da arandığı belirlendi. İsmail T. tutuklanıp cezaevine konduktan sonra operasyonu devam ettiren ve şahısların Kocaeli’nde 10 kişiyi bu şekilde kandırıp 1 milyon 273 bin lira dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Yeterli delil ve bilgiye ulaşan emniyet güçleri İstanbul ve Kocaeli’nde önceki gün eş zamanlı operasyon düzenleyerek 9 kişiyi gözaltına aldı. Şahıslardan çok sayıda sahte polis ve MİT kimliği çıktı

4 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan H.E., C.B.A.Ş ve A.A ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, polislikten atılma olan ve çete lideri olduğu iddia edilen A.T ile çete üyeleri İ.Ç, M.E ve A.G.K adli mercilere sevk edildi. İ.T ise Antalya’da tutuklu bulunduğu için evrakları ilgili savcılığa gönderildi.