Organ Nakliyle İyileşen Genç Kadın, Bebek Sahibi Oldu

Annesinin verdiği karaciğer parçasıyla sağlığına kavuşan Seval Demirel, doktorların “ölürsün” uyarısına rağmen nakilden 20 ay sonra hamile kalıp bir bebek dünyaya getirdi.

Annesi Dudu Beken’den (46) nakledilen karaciğerle 11 Ağustos 2010’da yeni bir yaşama başlayan Demirel, Doktorların, “Doğurma, ölürsün. Hamilelik için en az üç yıl geçmeli.” uyarılarına rağmen anne olma sevdasından vazgeçmedi. İzmir Kent Hastanesi’nde yapılan naklin üzerinden iki yıl geçmeden hamile kalan genç kadın, riski göze alıp 2 Ocak 2013’te kızı Duru’yu dünyaya getirdi. Erken hamilelik ve doğumun hayatını riske soktuğunu bildiğini belirten Seval Demirel, “Sürpriz hamilelik oldu. Ölürüm de bebeğimden vazgeçmem dedim, iyi ki de göze almışım. Bu güzel şey için riske girmeye değermiş.” dedi.

Hüseyin Demirel (37) ile evli olan Seval Demirel, “Nakille ulaşmak istediğim iki şey vardı; biri hastalıktan kurtulmak, ikincisi ise anne olmak. Doktorlar, nakilden sonra hemen hamile kalmamın büyük risk olduğunu söyledi.

En az üç yıl beklemem önerildi. Ben de bu uyarıyı dinleyecektim ama sürpriz hamilelik gelişti. Ben bu bebeği çok istiyordum. Caydırmak isteyen de çok oldu. Tehlikeli olduğunu biliyordum ama vazgeçemezdim. Kızım Duru, 2 Ocak’ta sekiz aylık dünyaya geldi. Bu güzel şey için riske girmeye değermiş. Annelik çok güzel ve duygularım anlatılmaz, ancak yaşanır.” sözleriyle duygularını ifade etti.

Nakille hayat bulan eşini çok sevdiğini, onu kaybetme korkusunu defalarca yaşadığını belirten Hüseyin Demirel ise, “Eşim bir doğurdu, ben kaç doğurdum bilmiyorum. Mutlu bir çifttik, şimdi daha da mutluyuz.” dedi.

Anne Dudu Beken de, “Kızım binbir güçlükle anne oldu. Evlat başka bir şey, o da anne olmak istedi, şimdi bu duyguyu yaşıyor.” diye konuştu.

'HAMİLELİĞİ ÇOK RİSKLİYDİ'Karaciğer nakil ekibinden Opr. Dr. Cahit Yılmaz, Seval Demirel’in kendilerine anne olma niyetiyle başvurduğunu belirterek şunları söyledi: “Hastamız, nakil sonrası anne olma ihtimalini öğrenince ameliyat kararını aldı. Nakilden sonra insanlar normal hayatına dönüyor, günde birkaç ilaç alma dışında ama biz gebe kalmalarını, 2-2,5 yıl geçtikten sonra öneriyoruz, çünkü hamilelik, karaciğerin yükünü arttıran bir olay. Bebeğin bu vakada şans faktörü devreye girdi. Karaciğer yetmezliğine de girebilirdi, riskliydi. Bu bebek hızlı geldi, sürpriz oldu ama sonu güzel oldu. Annenin takipleri bizde devam ediyor, sorun yok, bebek de iyi.”