Öğrencilerin Sessiz Çığlığı Duyulmalı

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, okullardaki eğitim adına yaşanan sıkıntıları idarecilerin ağzından dinleyerek çözüm bulmak amacıyla merkezde görev yapan tüm okul müdürleriyle bilgi alış verişinde bulundu.

Öğrencilerin Sessiz Çığlığı Duyulmalı
DSİ konferans salonunda düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’nin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Ayhan, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Fevzi Çelik, Murat Süngü, Mehmet Vural ile okul müdürleri katıldı.

Toplantıda okul müdürlerine seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, “Her üç ayda bir mutlak suretle okul müdürü arkadaşlarımla bir araya gelmek zorundayım. Okul müdürü arkadaşlarımı yerlerinde, okullarında ziyaret edemesem bile onlarla bir vesile bulup mutlak suretle biraya gelmek gerektiğine inanıyorum. Hedefim, ayda birde olsa mutlak suretle okul müdürü arkadaşlarımızla bir araya gelebilmek, okul müdürü arkadaşlarımızı dinleyebilmek, idareci arkadaşlarımızın okullarında yaşadığı sıkıntıları, yaşadığı problemleri konuşup problemin çözümüne ilişkin çözüm önerilerini getirebilmektir” dedi

“Bizim yığınla sorunumuz var, sorunlar içerisinde eğitimin yöneticileri olarak problemlerin çözümünde daha duyarlı, daha dikkatli davranmamız gerekiyor” diyen İlci, “Okul müdürü arkadaşlarımızın gün içerisinde ne gibi sıkıntılar çektiğini bende az çok bilebiliyorum. Ama istiyorum ki burada bir araya gelip birlikte konuşabilelim. Birlikte problemimizin çözümü için çaba sarf edelim, birlikte problemin çözümüne katkı sunalım” diye konuştu.

Medyada Son gülerde Şanlıurfa’daki okullarla ilgili tahammül edilemeyecek haberlerin yapıldığını ve olayların yaşandığını belirten İl Milli eğitim Müdürü Metin İlci, şöyle devam etti: “Hiç istemediğimiz, tahammül bile edemeyeceğimiz haberler olaylar yaşanmaktadır. Bu da Şanlıurfa’ya, Şanlıurfa’nın insanına, Şanlıurfa’nın manevi şahsiyetine yakışmıyor. Arkadaşlar, benim sizden istirhamın ne olur bu çocuklar bize emanettir. Bize teslim edilen bu çocuklara sahip çıkalım. O çocuklardan birisi de sizin çocuklarınız olabilir. Eğer öğrencilerin sesiz çığlıkları varsa mutlak suretle öğretmen arkadaşlarımız, idareci arkadaşlarımız bu sesiz çığlıkları mutlak suretle duymalı, bir vesileyle duymalıyız arkadaşlar. Sıkıntılar altında öğrencilerim çığlık yaşıyorsa onun sesini duymalıyız arkadaşlar.“ İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, konuşmasının ardından okul müdürlerine söz vererek, okullardaki sıkıntıları dinleyip, dile getirilenleri tek tek not aldı .
Kaynak: İHA