Köylü Kadınlar 8 Mart’ı Da Çalışarak Geçirdi

Yozgat'ta hem bahçede hem evde çalışıp hayvanların da bakımını üstlenen köylü kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de çalışarak geçirdi.

Köylü Kadınlar 8 Mart’ı Da Çalışarak Geçirdi
Yozgat’ın Tayip köyünde yaşayan kadınlar günlük işlerde eşlerinin en büyük destekçisi olurken, ev ve bahçe işlerini, hayvan bakımını da üsleniyor.

Ahırda besledikleri ineklerin yemlerini veren, süt sağan bahçe belleyip traktör kullanan Fatma Demirer, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün bizim için normal günlerden bir farkı yok. Biz sürekli çalışıyoruz. Her işi de yapıyoruz” dedi.

Köylü bir kadının günlük çalışmalarını anlatan Demirer, “Sabah kalkıp ev işlerini yaptıktan sonra ahırda hayvanlarını yemini verip sağımını yapıyoruz. Bize göre değişen bir şey yok. Daha sonra bahçe işlerimiz varsa bahçe işlerini yapıyoruz” diye konuştu.

Ulviye Demirer ise kadınların her işi yaptığını belirterek, “Dünya Kadınlar Günü'nün her zamanki gibi bize hiçbir etkisi yok. Erkeklerin işlerini de biz yapıyoruz. Biz erkek-kadın demeyiz her işe koşarız. Erkeklerle gider tarlada çalışırız, eve geliriz, bulaşık, çocuk bakımı, yemek yaparız. Kadınların bir günü var, erkeklerin ise her günü ayrı bir gün” diye konuştu.

Fatma Demirer’in eşi Muharrem Demirer, eşine her zaman yardım ettiğini belirterek, ”Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadınlar anadır, kadınlar bacıdır, kadınlar emektardır, kadınlar cefakardır. Kadınlar cephede mermi taşıdı. Kadınlar bizim baş tacımızıdır. Kadınlar birer çiçektir. Onları her gün baş üstünde tutmak gerekir” dedi.

Kaynak: İHA