Yaşlılara Gündüzlü Bakım Merkezi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, huzurevi bakımını kabul etmeyen, yaşamını evde ailesi ya da yalnız sürdüren yaşlıların hayata bağlılıklarını artırmak, sosyo-psikolojik destek almalarını sağlamak amacıyla gündüz bakım merkezi açacak.

Yaşlılara Gündüzlü Bakım Merkezi
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek proje kapsamında ilk etapta 50 yaşlının hizmet alacağı, zamanla hizmet kapasitesi artırılacak bakım merkezinde maksimum kapasitenin 100 olacağı bildirildi.

İçinde farklı yaşlı bireylerin faydalanabileceği sosyal alanların yer alacağı merkezden, huzurevi bakımını tercih etmeyen, yaşamını evde ailesi veya yalnız sürdüren yaşlıların faydalanacağı belirtildi.Fener Mahallesi’nde kiralanan bir binada hizmet verecek merkezde tadilat ve tefrişat çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

SOSYAL VE PSİKOLOJİK DESTEK Yaşlıların yaşam kalitelerini ve yaşama bağlılıklarını artırmaya yönelik hazırlanan projede, yaşlıların günlük ihtiyaçlarının programlı faaliyetlerle sağlanmasının amaçlandığı, proje ile yaşlıların sosyal, psikolojik ve sağlık ihtiyaçlarının da karşılanacağı kaydedildi.

Öte yandan merkezden faydalananların bedensel durumlarına göre faaliyet grupları kurarak, düzenlenen aktivitelerle sosyal ilişkilerin zenginleştirileceği, yaşlıların gerekli olduğu zamanlarda aileleri ile birlikte dayanışma ve paylaşma programlarına alınarak, faaliyetlere katılacakları belirtildi.

Gündüz bakım merkezinde doktor, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, psikolog, yaşlı bakım teknikeri, diyetisyen, fizik tedavi uzmanı, ergoterapi ve uğraş terapisi alanında deneyimli meslek elemanı, yaşlı bakım elemanlarının görev yapacağı, ayrıca faaliyetin niteliğine göre uzman personelin yanı sıra genel yardımcı hizmet sınıfından personelin de görev yapacağı ifade edildi .
Kaynak: İHA