Sanayi Çalışanlarına Ücretsiz İş Sağlığı Eğitimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, iş yeri sahiplerinin her çalışanına 6331 Sayılı Kanun gereği aldırmak zorunda olduğu, “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimlerini Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (ASMEK) kanalıyla ücretsiz vermeye devam ediyor.

Sanayi Çalışanlarına Ücretsiz İş Sağlığı Eğitimi
Akdeniz Sanayi Sitesi’ndeki çalışanlara yönelik düzenlen eğitim yoğun ilgi gördü. 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde iş yeri sahipleri, her çalışanına “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi ve sertifikası aldırmak zorunda. Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü, özel kurumlarda ücretli olarak verilen kursları ASMEK ve Ortak Sağlık Güvenlik Birimi işbirliğiyle vatandaşlara ücretsiz olarak veriyor.

900 ÇIRAK EĞİTİM ALDI Daha önce kuaför, manikürcü, pedikürcü, cilt bakım uzmanı ve güzellik salonlarında çalışanlara yönelik düzenlenen eğitim, bu kez Akdeniz Sanayi Sitesi’ndeki çalışanlar için tekrarlandı. Akdeniz Sanayi Sitesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime yaklaşık 900 kişi katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Antalya Oto Sanayicileri Odası Başkanı Mehmet Bucak, kendilerine bu hizmeti ücretsiz olarak sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a teşekkür etti.

‘90 BİN LİRA HEDİYE ETTİK’ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek ise yaptığı konuşmada, “Dışarıda adam başı en az 100 liraya verilen bu eğitimi, Büyükşehir Belediyesi olarak biz ücretsiz sağlıyoruz. Örneğin şimdi bu salonda 900 kişi var. Adam başı 100 liradan toplam 90 bin lirayı size hediye etmiş olduk. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çalışanların ve esnafın yanındayız” dedi.

EĞİTİMLER SÜRECEK Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hürdoğan Arslan da iş yerlerinin meslek hastalıkları ve iş güvenliği kazalarını önlemek amacıyla bu eğitimleri almalarının zorunlu olduğunu hatırlattı.

Konuşmaların ardından eğitime geçildi. Tedbir Ortak Sağlık Güvenlik Birimi adlı firmadan İş Güvenliği Uzmanı Eren Bağcı ve İş Yeri Hekimi Murat Durna, iş sağlığı konusunda sanayi çalışanlarını bilgilendirdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimleri periyodik olarak sürecek .
Kaynak: İHA