Öğrencilerin Ödüllü Şoför Ablası 23 Yıldır Direksiyon Sallıyor

Bursa'da 23 yıldır servis şoförlüğü yapan Arife Arıcı, görenleri şaşkına çeviriyor.

Öğrencilerin Ödüllü Şoför Ablası 23 Yıldır Direksiyon Sallıyor
8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili konuşan 3 çocuk annesi, "Haklar istenmez alınır. Kadınların da azimli olması gerek" diyor.

Bursa'da 23 yıldır servis şoförlüğü yapan Arife Arıcı (58), işini çok sevdiği için meslektaş oldukları eşinin emekliye ayrılmasına rağmen kendisinin hala çalışmaya devam ettiğini anlattı. Hem veli hem de öğrencilerin Arife ablası, hatta ikinci annesi olan Arıcı, trafikte yaşadığı zorlukları, "Her işin bir zorluğu var diyerek" geçiştirdi. 23 yıl boyunca tek bir kaza yapmadığı için Emniyet Müdürlüğü tarafından ödüllendirilen Arıcı, 8 Mart için de hemcinslerine anlamlı mesajlar verdi.

Türkiye'de kadınların çok ezildiğini anlatan Arife Arıcı, "Ama ben bunda kadınlarımızda da biraz hata görüyorum. Çünkü bu haklar istenmez, alınır, alacaksın. Kendi işini kendin yapacaksın. Hiçbir şey yapamıyorsan temizliğe gideceksin. Kocanın eline bakmayacaksın. Ben 3 tane çocuğumu üniversitede okuttum. Trafikteyim, elbette bunun zor yönleri oluyor ama her işin bir zorluğu vardır. Buna da katlanmak lazım. Azim gerek. İşini sevmek gerek" dedi.

Her kadının bu işi yapabileceğini belirten Arıcı, "Yapılmayacak bir meslek değil. Severek yapıldıktan sonra her iş yapılır. Ben bu işi 23 yıldır severek yapıyorum. Trafikte de hiçbir sorunum olmuyor. Servisçi arkadaşların yüzde 90'ı beni tanır, yardımcı olurlar. Bugüne kadar öyle bir durumum olmadı ama arabam arızalansa, kenara çeksem beni tanıyan herkes, 'Abla bir durum mu var?' diye yanıma gelirler. 'Ne oldu?' diye sorarlar. Hiçbir sorun yaşamıyorum çok şükür çünkü ben bu işi severek yapıyorum" diye konuştu.

"BENİ GÖREN POLİSLER BİLE ŞAŞIRIYOR" Vatandaşların yanı sıra kendisini gören polislerin de şaşkına döndüğünü ifade eden Arıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan bir hafta önce bir trafik polisi beni durdurdu. 'Abla 2 yıldır burada görev yapıyorum. Seni ilk defa görüyorum ve çok şaşırdım' dedi.

Beni gören polisler bile şaşırıyor ama alışmaları lazım. Erkeklerin, artık bayanların da her işi yapabildiğini kabullenmeleri gerek. Yolda aracım arızalanınca yapabileceğim bir şey yok. Bir telefon açarım, yedek araba gelir. Tepkiler çok olumlu. Veliler, öğrenciler hepsi beni çok sever. Ben hepsinin Arife teyzesi, ikinci annesiyimdir. Veliler de bana sonsuz güvenirler." "EŞİM EMEKLİ OLDU AMA BEN BIRAKAMIYORUM" İkisi kız 3 çocuğunun da eğitimlerini tamamlayarak öğretmen olduğunu ifade eden Arıcı, "23 yıldır ben servis taşımacılığı yapıyorum. Emekli oldum ama bu işi bırakamıyorum. Çocuklarım okudu, hepsi iş sahibi oldu ama ben çalışmaya devam ediyorum. Eşim de servis şoförüydü; 5 yıl önce bıraktı. O da artık bırakmamı istiyor" dedi.

Arıcı, işe başlama öyküsünü ise, "23 yıl önce kızım bu okulda okuyordu. Kızımı getirirken oğlumu da Ticaret ve Sanayi İlköğretim Okulu'na götürüyordum. Küçük bir arabam vardı. Onları getirirken komşu çocuklarını da getirmeye başladım. O zaman gördüm ki bu işe bir talep var. O zaman servisçilik çok yaygın değildi. Ertesi sene minibüs aldım ve bu işe başladım. 23 senedir götürüyoruz işimizi" ifadeleriyle anlattı. EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ Ayrıca günde yaklaşık 120 kilometre yol katederek ortalama 8 saat direksiyon sallayan Arıcı'nın bir de ödülü bulunuyor. Emniyet Müdürlüğü tarafından bu zamana kadar hiç kaza yapmadığı için ödüllendirilen Arıcı, "Sadece 2004 yılından kemer takmadığım için bir ceza aldım. Ondan beri hiç cezam yok. Allah'a çok şükür kazam ise hiç olmadı" dedi.

Arife kaptan ile yolculuk yapmaktan son derece mutlu olan öğrenciler ise, "3 yıldır aynı servisteyiz. Güvende hissediyoruz kendimizi. Sabah arabaya binince Arife teyzeyle sohbet ederek gidiyoruz yol boyunca. Servisten inerken beni görenler, 'Aaa sizin şoförünüz bayan mı?' diye şaşırıyor. Ben de 'evet' diyerek gülüyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA