Kuşadası’nda Kadınlar Günü Kutlamaları 2 Gün Sürecek

Kuşadası Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında iki gün boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

Kuşadası’nda Kadınlar Günü Kutlamaları 2 Gün Sürecek
8 Mart Cuma günü İbramaki Sanat Galerisi’nde kadınlar için kokteyl düzenlenecek ve gün boyu çeşitli sergiler açılacak. 9 Mart Cumartesi günü 10-18 saatleri arasında Şoförler Odası tesislerinde kadınlar için şenlik ve piknik yapılacak, Özhan ve Erçin ücretsiz konser verecek. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 7 Mart tarihinden itibaren belediye meclisinin kadın üyesi Leziz Uyanık belediye başkanlığına vekalet edeceği Kuşadası Belediyesi’ndeki Dünya Kadınlar günü etkinlikleri 8 Mart Cuma günü Saat: 12.00’de başlayacak. Kuşadası Kadınlar Platformu üyeleriyle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk konulacak ve Kuşadası Belediyesi’nin kadın belediye başkan vekili Leziz Uyanık burada bir konuşma yapacak. Ardından, 12.30’da Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde kadınlar için kokteyl düzenlenecek, Ardından Saat: 14.00’de Menderes Akdağ, tarihçi, baba ve eş olarak bebek ve kukla tasarımlarını sergileyecek. Saat: 16.00’da ise Fitnat Boblanlı, kadınların dünyaya bakış açışı ve yaşamlarını konu alan “8.Renk Karakalem” sergisinin açılışını yapacak.

- 9 MART CUMARTESİ GÜNÜ KADINLAR ŞENLİĞİ VE PİKNİK Kuşadası Belediyesi’nin Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği etkinlikler 9 Mart Cumartesi günü Çamlık yolundaki Şoförler Odası tesislerinde “ Kadınlar Şenliği ve Piknik “ ile devam edecek. 10.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek şenlik ve piknikte yerel sanatçılar Özhan ve Erçin sahne alarak, ücretsiz konser verecek. Şenlik sırasında piknik yapılacak ve kadınlara özgü hediyeler dağıtılacak.

Bu arada, kadınlar günü nedeniyle 15 bin karanfil dağıtarak tüm Kuşadalı kadınların bu özel gününü kutlayacak olan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, herkesi İbramaki’de etkinliklere ve 9 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan kadınlar şenliği ve pikniğe davet etti .
Kaynak: İHA