Kınıklıoğlu, Avrupa Dış İlişkiler Konseyi Üyeliğine Davet Edildi

Stratejik İletişim Merkezi (STRATİM) Direktörü Suat Kınıklıoğlu, Avrupa Dış İlişkiler Konseyi (ECFR) üyeliğine davet edildi.

Türkiye’den Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da üyesi olduğu; Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İngiltere, Polonya gibi birçok Avrupa ülkesinde ofisi bulunan Avrupa Dış İlişkiler Konseyi ilk pan-Avrupa düşünce kuruluşudur. AB üyesi ve aday ülkelerin bakanları, milletvekilleri, NATO eski genel sekreterleri gibi önde gelen politikacıları, araştırmacıları, iş adamları, kanaat ve sivil toplum örgütü önderlerinin yer aldığı 170 üyesi ile Konsey sunduğu araştırma ve tartışma imkanlarıyla ile Avrupa liderlerinin stratejik iletişim platformu niteliğini taşıyor.

Yüksek düzeyli konsey toplantılarında Avrupalı liderler ile bir araya gelip Konsey’in politika planlamasına katkıda bulunacak olan Kınıklıoğlu, Avrupa Dış İlişkiler Konseyi üyelik davetini kabul etmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Düzenli aralıklarla raporlar hazırlayan ve toplantılar düzenleyen Konsey 2011 Türkiye raporunda Türkiye’nin artık AB üyeliğini sabırla bekleyen yoksul bir ülke olmadığını, AB’den uzaklaşıp kendi dünyasının merkezi olduğu vurgulanmıştı .