İletişim Çağında E-ticaret Semineri İlgi Görmedi

Didim Ticaret Odası ile özel bir yazılım firması iş birliğiyle Didimli esnaflara yönelik ‘E-Ticaret’ semineri düzenlendi.

İletişim Çağında E-ticaret Semineri İlgi Görmedi
Seminere katılım yok denecek kadar azdı. Didim Ticaret Odası ile özel bir yazılım firması iş birliğiyle Didimli esnaflara yönelik ‘E-Ticaret’ semineri düzenlendi.

Didim Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan seminere Didim Ticaret Odası Başkanı ile 7 esnaf dinledi. Yazılım firmasının Satış ve Pazarlama Müdürü Uğur Dere slayt eşliğinde yaptığı sunumda E-Ticaretin tanımını yaparken “E-Ticaret elektronik ortamda ürün, mal yada hizmetin satılması olayı; Şu an ülkemizde 5 milyon insan e-ticaret yöntemiyle satış ve alış yapıyor. Bu rakamlar Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım tarafından açıklanan rakamlar; 1998 yılında Türkiye e-ticaret ile tanıştı. 2005-2012 yıllarında ise e-ticaret % 55-60 oranında arttı" dedi.

“10 YIL SONRA İNSANLAR ARTIK E-TİCARETLE ALIŞ VERİŞ YAPACAK” E-Ticaretin neden kullanıldığına yönelik bilgiler veren Dere “Bu yöntemle maliyetle düşüyor, satış ve pazarlama anlamında geniş bir portföyünüz oluşuyor. Değişik iş kollunda istihdam yaratılıyor ve en önemlisi girişimciliği de destekliyor. E-Ticaret sistemi geleneksel satış yöntemini de etkiliyor. Fakat eski satış yöntemlerinin yok olma gibi bir durum söz konusu değil. 10 yıl sonra insanlar artık e-ticaretle alış veriş yapacak, malını satacak yada alacak. 2016 yılında e-ticaretin payının 62 Milyar TL olacağı da ileri sürüldü" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA