Hartum Eyalet Heyeti, Vali Harput'u Ziyaret Etti

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Sudan’ın Hartum eyaletinden gelen üst düzey yöneticileri Heykel Valilik binasında kabul etti.

Hartum Eyalet Heyeti, Vali Harput'u Ziyaret Etti
Sudan Hartum eyaletinden gelen heyette, Eyalet Valisi Dr. Abdelrahman E. Khidir, Sudan İstanbul Başkonsolosu Asım M. Mukhtar, Hartum Eyaleti Yatırım Direktörü Abdellah Ahmed Hamad, Maliye Bakanlığı Direktörü Adilmohamed Osman, Valilik Direktörü Abdelmahmoud Hamid, Hartum Bankası CEO’su Fadi Salim Al Faqih ve Sudanlı işadamları bulunuyor.Vali Şahabettin Harput, Sudan heyetine Bursa’yı anlatarak, “Bizim Sudan’la çok köklü, tarihsel, ekonomik, kültürel, ticari, turistik, dini bağlarımız var. Bu bağlarımız çok kuvvetli ve her geçen gün de bu bağlarımız güçleniyor. Bu ziyaretle de Türkiye-Hartum ama özellikle de Bursa ile Hartum arasındaki ilişkilerin çok daha yukarılara taşınmasına önemli bir katkı yapacaktır.” dedi.

Sudan ve Bursa’nın çok zengin kaynaklara sahip olduğunu anlatan Harput, bu ziyaret vesilesi ile Bursa ile Hartum arasındaki bağların daha da güçleneceğine dikkat çekti.Eyalet Valisi Dr. Abdelrahman E. Khidir ise Hartum eyaletinin 8 milyon nüfusa sahip, 84 üyeli bir parlamentosu olduğunu belirtti.

Ziyaretin sonunda Vali Şahabettin Harput, Dr. Abdelrahman E. Khidir’a İznik çinisi hediye etti .