Gündüz Aydın'dan Lise Öğrencilerine Konferans

Salihli Sekine Evren Anadolu Lisesi (SEAL) Kültür, Edebiyat ve Yayın Kulübü’nün düzenlediği programda, öğrencilere hitap eden eğitimci, şair ve yazar Gündüz Aydın, kitap okumanın önemine değinerek, “Okumak insanı toplumda ayrıcalıklı fert yapar” dedi.

Gündüz Aydın'dan Lise Öğrencilerine Konferans
Kültür, Edebiyat ve Yayın Kulübü rehber öğretmenleri Esin Akar ve Adem Arıkanlı’nın organize ettiği programda, Gündüz Aydın'ın hayatı ve eserlerinden örnekler verildi.

Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda konuşan Okul Müdürü Yaşar Koç, “Salihli ve Çevresi kültürüne büyük katkılar sağlayan sadece şair kimliği ile değil; gazeteci olarak ve bir çok sivil toplum örgütlerinde yaptığı çalışmalarla göz dolduran değerli Arkadaşımız Gündüz Aydın’a teşekkür ederim. Yapılan şiir ve edebiyat sohbeti programı öğrencilerimize çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bu programda emeği geçenleri kutluyor, bu tür programların devamını diliyorum” diye konuştu.

Gündüz Aydın, öğrencilerle yaptığı sohbette, kitap okumanın önemine değinerek “İleride seçeceğiniz mesleğin yanında sanatın bir dalı ile uğraşmak; şiir,hikaye, roman yazmak, bir müzik aleti çalmak, resim yapmak insanı toplumda her zaman farklı bir fert yapar. Onun için sizler seçeceğiniz mesleğin yanı sıra sanatın bir dalı ile uğraşınız. Kendinizi asla küçük görmeyiniz. Çünkü hayatta başarısızlık kendini küçük görenlerindir” dedi.

Öğrencilerin sorularına da cevap veren Aydın, bir soru üzerine, şiirleri hakkında şunları söyledi: “21 Nisan 1974 yılından bugüne şiir yazıyorum. O gün yazdığım bir şiir ilgi görünce yazmaya devam ettim. Geçen 40 yıla yakın bu süre içinde yazdıklarım takdir görünce artarak okuyucularıma ulaştı. Şiir yazmaya devam etmemdeki en büyük sır çok kitap okumamdır. Çünkü şiir yazabilmek için bildiğimiz kelime haznemiz geniş olması gerekir. Bu vesile ile okumak çok önemlidir. Hayatınızı sadece test çözme üzerine kurmayın. Kitap okuyarak hayatınızı renklendirin, farklı yapın.” Sohbetten sonra Aydın, eserlerini öğrencilere imzaladı .
Kaynak: İHA