Gökçek Protestosunda Mahalle Sakinleri Arasında Gerginlik Yaşandı

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkım kararı alınan İsmet Paşa, Atıfbey ve Hıdırlık Tepe mahalle sakinleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde protesto gösterisi düzenledi.

Gökçek Protestosunda Mahalle Sakinleri Arasında Gerginlik Yaşandı
Eylem sırasında Belediye Başkanı Melih Gökçek’i protesto eden gruba, grup içerisinden bir kişinin tepki göstermesi sonucu kısa süreli gerginlik yaşandı. Kendilerine Ankara Barınma Hakkı Meclisi adını veren mahalle sakinleri belediye önünde toplandı. ‘Afet değil AKP riski’, ‘Halkın barınma hakkı var’ dövizleri taşıyan grup üyeleri çeşitli sloganlar attı. Taleplerini dile getiren mahalle sakinleri, bulundukları yerden kendilerine ev verilmesini, 100 metrekare daire verilmesi gibi isteklerini aktardı. Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri, taleplerini dile getirdikleri dilekçeleri belediye yetkililerine teslim etti. Bu sırada toplanan mahalleli Belediye Başkanı Gökçek aleyhine slogan atmayı sürdürdü. Mahalle sakinlerinden bir kişi ise toplanan gruba tepki göstererek, Gökçek’in herkese hakkını verdiğini söyledi.

Bunun üzerine mahalle sakinleri tepki gösteren şahsın üzerine yürüdü. Polis ekipleri araya girerek şahsı grubun yanından uzaklaştırdı. Karşılıklı restleşmelerin ardından mahalleli otobüslere yöneldi. Bir mahalle sakini kadında ayrılan arkadaşlarına dönerek, ‘Bir çuval patatese, kömüre sattınız. Asıl hırsız o değil, sizsiniz’ şeklinde tepki gösterdi. Otobüslerine binen mahalle sakinleri daha sonra buradan ayrıldı .