Borussıa Dortmunlu İlkay Almanya'da Türkiye'yi Tanıtacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Borussia Dortmunt'ta top koşturan İlkay Gündoğan'ın bundan sonra Fahri Kültür ve Turizm Bakanı olarak da Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi.

ITB Berlin Turizm Fuarı'nda yerli ve yabancı gazetecilerle bir araya gelen Bakan Çelik toplantıda, Gündoğan'ın, gerek turizm ve gerekse diğer alanlarda Türkiye'nin yeni tanıtım yüzü olduğunu ifade etti.

"ALMAN A MİLLİ TAKIMI'NDA OYNAMAM TÜRKLÜĞÜMÜ KAYBETTİĞİM MANASINA GELMİYOR" Alman A Milli Takımı'nda da forma giyen Gündoğan ise, Türkiye'nin tanıtımı için elinden geleni yaptığı belirterek, kendisini Fahri Kültür ve Turizm Bakanı olarak böyle bir pozisyona layık görmesinden dolayı Bakan Çelik'e teşekkür etti.

Gündoğan, "Alman A Milli Takımı'nda oynuyorum ama bu benim Türklüğümü kaybettiğim manasına gelmiyor. Ben burada, Alman futbolunda Türkiye'yi temsil ettiğimi düşünüyorum. Bunu en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum. Tek bir mesajım olacak, Türkiye'yi çok seviyoruz" dedi.

Bakan Çelik de, Gündoğan'ın salonda bulunan babasına dönerek, "Böyle bir evlat yetiştirdikleri ve böyle bir evlada sahip oldukları için ailesini de kutluyorum" dedi.

Gündoğan'a başarılarından dolayı plaket veren Bakan Çelik, "Bu plaketi Türkiye Cumhuriyeti'nin tanıtımına katkıda bulunanlara veriyoruz" diye konuştu.

Gündoğan da, Çelik'e imzalı formasını hediye etti.

Bakan Çelik, "İlkay, kendisi bir Türk genci olarak Almanya'daki başarının somut örneklerinden bir tanesi. Oynadığı takım, futbolcu olarak kalitesi, aynı zamanda kişiliği ile ilgili, kişiliğinin takdir toplayan yönleri açısından çok değerli bir kardeşimiz. Resim çektirirken, Almanya iki yakışıklı görsün diye birlikte resim çektirdik. İlkay hem Almanya'da değer üretmiş, aynı zamanda da ülkesini çok seviyor. Ülkesinin tanıtımı için gösterdiği gayretleri içtenlikle, kardeşlik duygularıyla kendimize olan sevgimizi ifade etmemek mümkün değil" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA