‘Bir Yastıkta Yarım Asır’ Etkinliğinde Bir Araya Geldiler

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen ‘Bir Yastıkta Yarım Asır’ etkinliğinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen 81 çifte balayı ödülü ve evlilik oskarı verildi.

‘Bir Yastıkta Yarım Asır’ Etkinliğinde Bir Araya Geldiler
Türkiye’nin 81 ilinden evliliklerinde yarım asrı aşmış 81 çift, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen ‘Bir Yastıkta Yarım Asır’ etkinliğinde bir araya geldi. Keçiören Belediyesi tarafından organize edilen programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim katıldı.

Türkiye’nin 81 ilindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım alan çiftler, Ankara’da ikinci balayı yaptı. 3 gün boyunca Sürmeli Otel’de ağırlanan çiftler, ‘Bir Yastıkta Yarım Asır’ etkinliği ile mutluluğun sırrını paylaştı. Programda yarım asrı aşan evliliğe sahip çiftlere evlilik oskarı verildi.

ŞAHİN: “BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Programa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Türkiye’nin sahip olduğu değerlerle var olduğunu belirterek, “Biz büyük bir aileyiz. Bugün 81 ilden gelen sizler bizim en büyük gücümüz, zenginliğimizsiniz. Bizler sizin hizmetkarınız olmak hedefiyle yola çıktık” dedi.

Programın ev sahipliğini yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ekonomik nedenlerle evliliğin bitmemesi gerektiğine dikkat çekerek, programa katılan çiftlerin bu duruma en büyük örnek olduğunu söyledi.

Yeni projelerden de bahseden Ak, ‘1071 Kadın Girişimci Projesi’ni anlatarak, “İş hayatında kendini göstermek isteyen kadınlara girişimci sertifikasını verdikten sonra işyeri sahibi olmaları için onlara kredi desteği sağlayacağız” diye konuştu.

81 İLDEN 81 YAŞAM ÖYKÜSÜ

Onlar bir yastığa tam 50 yıl baş koydular. Sadece iyi günde değil zor günlerde de birbirlerinin hiç yalnız bırakmadılar. 81 ilden gelen ve yarım asırdır evli olan çiftlerin her birisinde ayrı hikaye gizli. Nedime-İbrahim Talih çifti tam 45 yıldır evliler. Evlendiği zaman eşinin doğuştan kör olduğunu öğrenen Nedime Nine, yıllarca her zorluğa göğüs germiş. 78 yaşındaki Fadime Nine ile 81 yaşındaki Dursun Dede’nin 41 tane torunu var. Sinoplu çift yarım asrı aşan evliliklerini anlayışla devam ettirdiklerini söylüyor. Muşlu Selahattin -Elif Ek çiftinin ise 8 çocuk ve 44 torunu var. “Gençler anne babayı unutmuşlar” diyen Selahattin Dede, gençlere tavsiyelerde bulunarak ailenin kıymetini bilmelerini söyledi.

Kaynak: İHA