Bir İlke İmza Atıldı, Hükümlüler Öykam'ı Gezecek

Ödemiş Belediyesi ile Ceza İnfaz Kurumu arasında imzalanan protokolle, M Tipi Cezaevi'nde kalan kalan hükümlülerin her ay belirli sürelerle Ödemiş Yıldızkent Müzesi ve Arşivi'ni (ÖYKAM) gezmesine imkan sağlandı.

Bir İlke İmza Atıldı, Hükümlüler Öykam'ı Gezecek
Ziyaretin açık cezaevinde kalan hükümlüleri içerdiği bildirildi.

ÖYKAM'da düzenlenen imza törenine Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Belediye Başkanı Bekir Keskin, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, hükümlüler ve cezaevi personeli katıldı.

Törende konuşan ÖYKAM Müdürü Prof. Dr. Engin Berber, "Geçen hafta ÖYKAM'ın 1. yaş gününü kutlamıştık. Şimdi de M Tipi Cezaevi ile imzalanacak protokol töreninde bir araya geldi. Bu protokol gereğinde infaz kurumunda kalan hükümlüler, bir yıl içerisinde gruplar halinde müzemizi ziyaret edebilecekler, müzemiz için üretilmiş belgeselleri izleyebilecekler. Bildiğim kadarıyla, bu hükümlü ve tutukluların toplumsallaştırılmaya yönelik ilk kez böyle bir imza atılıyor" şeklinde konuştu.

"ÖYKAM ARTIK MÜZE OLMANIN DIŞINA ÇIKTI"

Ödemiş Belediye Başkanı Keskin de, “ÖYKAM, sizlerin de desteği ile birlikte müze olmanın dışına çıkmıştır. Burada sergilenen çok eski eserlerin yanında, ayrıca mesleki anlamda Berber ve tarihi Ayakkabı Odası'nın da hizmete girmesi ve diğer zengin arşivinde bulunması, kısa zamanda yaklaşık 13 bin kişinin ziyaret etmesi güzel bir yolda olduğunu göstermektedir. Verilen bu emek ile, gelecek kuşakların buradaki bir çok eseri görmesini, buradan yararlanmalarını sağlamaya Ödemiş Belediyesi olarak öncülük etmeninde mutluluğunu yaşıyoruz. Yapılan protokol ile artık hükümlü arkadaşlarımızda bir yıl boyunca buraya ziyarete gelerek, sunulan imkandan yararlanacak“ dedi.

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Yurdagül ise, “Projemizin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyebiliriz. Ödemiş Belediyesi ile Ceza İnfaz Kurumu arasında bir protokol imzaladık. Bu protokol çerçevesinde, açık ceza infaz kurumunda kalam hükümlüler bir yıl içinde 12 seans, toplam 770 hükümlü ve tutukluyu ÖYKAM'a ziyarete getirmeyi planlıyoruz. Bu konuda örnek olduğumuza inanıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı .
Kaynak: İHA