Belediye, Engellilere Şarj İstasyonu Da Kurdu

Afyonkarahisar Belediyesi, 10 engelli vatandaşı daha akülü araç sahibi yaptı.

Son dağıtılan araçlarla birlikte dağıtılan araç sayısı 245'e çıktı. 10 engelli vatandaşı daha hayata bağlayan araçlar, Yeşilyol Caddesi'nde kurulan engelli akülü araç şarj istasyonunun tanıtım töreninde sahiplerine teslim edildi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, akülü araç kullanan engelli vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak şarj istasyonunu basın mensuplarına ve engellilere tanıttı. Şarj istasyonları ile engelli vatandaşların yolda kalma gibi bir endişelerinin kalmayacağını belirten Çoban, “Aynı anda 3 akülü aracı şarj edebilen istasyon sayesinde, evde ortalama 1,5-2 saatte şarj edilen akülerin 20 dakika gibi kısa bir sürede şarj edilebilecek.” dedi.

“TÜRKİYE'DE REKOR KIRDIK”

Afyonkarahisar Belediyesi olarak engellilerin her zaman yanında olduklarını dile getiren Çoban, akülü araç dağıtımında Türkiye'de rekor kırdıklarını ifade etti.

Toplam 245 engelli bireye akülü araç dağıttıklarını hatırlatan Çoban, "Sadece Afyonkarahisar merkezinde değil, Afyonkarahisar'ın tüm ilçelerinde, beldelerinde, köylerinde ihtiyaç sahibi ne kadar insan varsa akülü araç dağıtımı gerçekleştirdik. Bunun yanında Eskişehir'e, Kütahya'ya, Burdur'a, Antalya'ya, Siirt'e, Bayburt'a Çorum'a kadar buradan akülü araç gönderdik. Bunun yanında çarşıya çıkan engelli kardeşlerimizin, araçlarının aküsünün bitebileceği ihtimalini düşünerek, Yeşilyol Caddesi'ne engelli akülü aracı şarj istasyonu kurduk.” diye konuştu.

Afyonkarahisar Belediyesi olarak kentin yollarını, kaldırımlarını ışıklandırma sistemlerinin engelliler için erişilebilir hale getirmek için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Çoban, Temmuz 2013’e kadar çalışmaların tamamlanacağını dile getirdi.

“5 YIL BOYUNCA ANNEM BENİ SIRTINDA OKULA GÖTÜRDÜ”

Duygusal anların yaşandığı törende ilk kez akülü araca kavuşmanın mutluluğunu yaşayan bedensel engelli Osman Emek, İstanbul'da eğitim aldığı 5 yıl boyunca annesinin kendisini sırtında taşıyarak okula getirip, götürdüğünü söyledi.

Bedensel engelli nedeniyle çok büyük sıkıntılar çektiğini aktaran Emek, sahip olduğu engelli aracı sayesinde sıkıntılarının azalacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti .