Akdeniz’de Kadınlar Fidan Dikti

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 150 fidanı toprakla buluşturdu.

Akdeniz’de Kadınlar Fidan Dikti
Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında, hafta boyunca düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, Akdeniz Belediyesi kadın meclis üyeleri, Şevket Sümer Mahallesi’nde 3 bin 700 metrekarelik alana Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk ile birlikte fıstık çamı diktiler. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından organize edilen “Fidan Dikim Kampanyası”na DİSK Genel-İş Sendikası İçel Şube Başkanı Kemal Göksoy ile bedensel ve zihinsel engelli çocuklara yönelik eğitim faaliyetleri yürüten Berraksu Özel Eğitim Merkezi öğrencileri de katıldı.

Etkinlikte, Park ve Bahçeler Müdürlüğü fidanlığında yetiştirilen 150 fıstık çamı toprakla buluşturuldu. Kampanyaya katılan çocuklara, Akdeniz Belediyesi logolu balonlar dağıtıldı.

Etkinlikte konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Türk, kampanyayla birlikte bir yeşil alanı daha kente kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bu etkinliğin Dünya Kadınlar Günü kapsamında yapılmasının ayrı bir anlam taşıdığını vurgulayan Türk, Akdeniz ve İçel’de yeşil alan miktarının daha da arttırılması için çaba sarf ettikleri kaydetti.

Özellikle kent merkezinde boş alan sıkıntısı çektiklerini ifade eden Türk, “Bu nedenle kenar mahallelerin, şehirleşmenin gelecekteki olumsuz sonuçlarıyla karşı karşıya kalmaması için bulduğumuz en ufak bir alanı bile yeşil alan olarak değerlendirmeye çalışıyoruz. Bugün, Şevket Sümer Mahallesi’nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde toplandık. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü bir kez daha kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA