Ak Parti Manisa İl Başkanı Baybatur’dan Masiad’a Ziyaret

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Manisalı Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (MASİAD) ziyaret etti.

Ak Parti Manisa İl Başkanı Baybatur’dan Masiad’a Ziyaret
Ziyarette AK Parti Manisa İl başkanı Murat Baybatur’a, İl Başkan Yardımcıları Abdullah Polat, Necip Denktaş, Sait Başbelen, Adnan Kaçire ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. MASİAD Başkanı Mühittin Çalımcı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Global dünya ülkeleri ve Avrupa’da yaşanan ekonomik kriz döneminde Türkiye’nin Afrika başka olmak üzere Asya ülkelerine yaptığı ihracatın Türkiye’de krizin yaşanmamasına neden olduğunu belirten Çalımcı, Türkiye’nin çok iyi bir ekonomik çizgi oluşturduğuna işaret etti.

MASİAD’ında içinde bulunduğu ESİDEF ve 7 federosyonun oluşturduğu Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Derneği'nin (TUSKON) önderliğinde 300 binin üzerinde iş adamının yurt dışı bağlantısı kurarak ihracatın artması yönünde gelişme sağlandığını belirten Muhittin Çalımcı, 26 milyar dolarlık bir iş hacmi sağlandığına dikkat çekti. Hükümetin sanayiciyi ve ihracatı desteklemesinin önemine de işaret eden Başkan Çalımcı, 2023 yılın için hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin gerçekleşeceğini söyledi.

Manisa’da faaliyet gösteren bütün sivil toplum örgütlerini ziyaret edeceklerini belirten AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, “Bu şehirde yaşayan herkes Manisalıdır. Manisalılık, bu kentte doğum büyümüş ve yaşayan demek değil. Bu kente katkı sağlayan ve katma değer sağlayan, bu şehir için çalışan herkes Manisalıdır. Artık İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de yaşayan insanlar nasıl bu şehirliyim diyorsa, Manisa’da yaşayan herkes Manisalıyım demelidir. Artık şuralıyım buralıyım demeyeceğiz. Manisalıyız ve Manisa içini çalışacağız. El ele verip önce Manisa’ya ardından ülkemizi kalkındırmak için çalışacağız. Sivil toplum örgütlerini ziyaret etmemizin sebebi de Manisalılık ruhunu bu şekilde kenetlemektir. Diyarbakır, Trabzon, Malatya, Denizli, Muğla hangi kentten Manisa’ya yerleşmiş insan varsa ve bu kentte yaşıyorsa bu şehre katkı sağlıyorsa Manisalıdır. Bunun içinde sivil toplum örgütlerini çok önemsiyoruz ve birlikte el ele vererek şehrimizi gelecek yıllara taşıyacak projeler üreteceğiz” diye konuştu.

MASİAD başta olmak üzere bütün sivil toplum örgütlerinin Manisa için çok önemli çalışmalara imza attığını da belirten Baybatur, şunları ifade etti: “MASİAD’ın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Sizin başarınız ekonomik göstergelerin başarısıdır. Birlik ve beraberlik içinde olursak çözemeyeceğimiz sorun olmaz. Hükümet olarak dualarınıza ve desteğinize ihtiyacımız var. Gün birlik olma günüdür. Allah’ın izniyle terör sorununu çözeceğiz ve dünyanın en zengin ülkesi olacağız.” MASİAD Başkanı Mühittin Çalımcı ise, ekonomik göstergelerin Türkiye’nin başarısını ortaya koyduğunu ifade ederek, Avrupa’ya ihracatın son yıllarda azalmasının Afrika ve farklı ülkelere yapılan ihracatların Türkiye’nin ekonomik kriz yaşamasına neden olduğuna vurgu yaptı. Çalımcı, ekonomik sorun yaşayan Avrupa’ya yapılan ihracatın düşük olmasının ekonomik krize ortak olunmamasına neden olduğunu söyledi.

MASİAD olarak bir çok proje ürettiklerini söyleyen Başkan Mühittin Çalımcı, yakın zamanda Fas’a gideceklerini hatırlatarak, 16 Mart'ta ise "Dış Ticaret" konulu bir seminer düzenleyeceklerini kaydetti.

Avrupa Birliği onaylı bir çok projenin de tamamlandığını belirten Başkan Çalımcı, 16 Mayıs’ta Amerika’da yapılacak festivale katılarak Manisa’yı tanıtmayı hedeflediklerini dile getirdi. Çalımcı, “Valimiz ve turizmle ilgili birimlerle görüşmelerimizi tamamladık. Amerika’da Türk Kültür’ün de tanıtılacağı bir festival var, yemeklerimiz kültürümüzü tanıtacağız. Biz de Manisa ismini duyurmak ve tanıtmak için katılacağız. 16 Mayıs’ta nasip olursa Manisa’yı tanıtmak için burada olacağız” dedi.

Kaynak: İHA