Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç: Pkk Silah Bırakmalı

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, terör örgütü PKK’nın Kürt sorununun çözülmesi için silah bırakması gerektiğini söyledi.

Altaç, “Bu sürecin başarıya gitmesi, örgütün kesinlikle silah bırakması ve yurt dışına çıkmasıdır. Bu, hem Kürt halkı için hem de Türk halkı için hem de Türkiye’de yaşayan bütün etnik gruplar için ve ülke için en sağlıklı yöntemdir.” dedi.

Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği Baş Katibi Ko Obata’yı makamında ağırlayan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, yeni sürece herkesin destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Bu süreci kim sabote ederse, günahı ve vebali onun üzerine kalacağını belirten Altaç, “Bu sorundan dolayı insanlar bir şekilde ve can, mal kayıplarına neden oldu. Bu sorunun devamı geleceğimiz, ülkemiz ve özellikle bölgemiz adına çok ciddi sıkıntıların yaşanmasına neden oluyor. Bu süreç çok önemli bir süreç, sürecin hiçbir şekilde baltalanmasına kimsenin müsaade etmemesi gerekiyor.” diye konuştu.

Altaç, 2002 yılı öncesi Kürt sorununun sürekli bir yara şeklinde büyüdüğünü ifade ederek, ”Bugüne kadar da bu yaraya müdahale edilmedi. AK Parti'nin iktidara gelmesiyle bu yaranın büyümemesi için üzerine çalışmalar yapıldı. Akabinde, çok ciddi reformlar gerçekleştirildi.

Örneğin olağanüstü halin kaldırılması, 2004’te yerel dil ve lehçelerin önünün açılması, bunlar tamamen AK Parti'nin icraatıdır. AK Parti, bunlarla yetinmedi. Siyasi Partiler Kanunu'nda yerel dillerde propaganda yapılması, üniversitelerde Kürtçe eğitimin önünün açılması ve son olarak anadilde savunmanın yollarının açılmasıdır. Bu da bize şunu gösteriyor; AK Parti'nin bu sorunun çözümünde ne kadar samimi olduğunu gösteriyor.” diye konuştu.

Bölgenin geçmişte çok ciddi sıkıntılar yaşadığını anlatan Altaç, bugüne gelene kadar ağır bedeller ödendiğini dile getirdi. Altaç, şöyle devam etti: “Partinin iktidardan düşmesi için onlarca askeri darbe planları yapıldı. Buralara gelene kadar çok zorluklar yaşandı. Ama AK Parti yılmadı. Azimle kararlı bir şekilde sorunların çözümü için uğraşlar verdi. Kanın döküldüğü, gözyaşının olduğu bir yerde barış sürecine gidilemez. Barış sürecine gidilebilmesi için örgütün silahları bırakması gerekiyor. Bunlar olduğu zaman operasyonlar da durur. Bu sürecin başarıya gitmesi örgütün kesinlikle silah bırakması ve yurt dışına çıkmasıdır. Bu hem Kürt halkı için hem de Türk halkı için hem de Türkiye’de yaşayan bütün etnik gruplar için ve ülke için en sağlıklı yöntemdir.”