“8 Mart’ta Kadınları Kutlamak Değil, Anlamak Gerek”

Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Genel Başkanı Cansel Güven, 8 Mart’ta tıpkı Anneler Günü'nde olduğu gibi kadınların hamasete boğulacağını belirterek, “8 Mart’ta kadınları kutlamak değil, anlamak gerek.

” dedi.

Sendika olarak kadınların bu dünyada da cenneti hak ettiğini bildiklerini söyleyen Cansel Güven, “Her kadın kayıtsız işçi, müebbet emekçidir zaten. Anne, eş, gelin olmak dışında ayrıca bir işte çalışıyorsa iş koluna göre genellikle daha ucuz iş gücü, kriz anında ilk işten çıkarılacak olan, doğurganlığı ve anneliği ile zayıf halka kabul edilir. Kadın öğretmenler sorunlu eş durumu atamalarında eşleri ve işleri arasında tercihe zorlanır, ücretsiz izin hatta istifa seçeneklerine muhataptır.“ dedi.

DEVLET ERKANINA SESLENDİBaşkan Cansel Güven, bir cinsin diğerine üstünlüğüne değil, her bireyin ayrı ayrı değerli olduğuna inandıklarını belirterek, “Kadın kolları olmadan, kadın kotası koymadan bunu tecrübe etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kadınlar Günü'nü kutlayacak tüm devlet erkanı, siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine seslenen Başkan Güven, “Kadınları salonlara doldurup ikramlar eşliğinde nutuklar atmak yerine kadınlarla, kadın emekçilerle empati yapın. Emeğimizin sömürülmesini, her türlü istismarı, uğradığımız şiddeti engelleyecek kalıcı yasal düzenlemeleri bir an evvel çıkarın. O zaman cenneti ayaklarımızın altına serdiğiniz çiçekli-böcekli nutukları ellerimiz patlayıncaya kadar alkışlayacağız.” tavsiyesinde bulundu .