8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün önemine değinerek, “Kadın erkek eşitliği uygarlık yolunda atılmış büyük bir adımdır” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlaması
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, kadının bir birey olarak, toplumda kendine bir yer edinmesinin uzun çabaların sonucunda gerçekleştiğini söyledi.

Başkan Güzelbey, “Ülkemizde kadınlarımızın toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda yapılan çalışmalarda gelmiş olduğumuz nokta sevindirici. Çağdaşlaşma yolundaki uzun yürüyüşünde hedefe en yakın olan Türk kadınının bunu fazlasıyla hak ettiğine inanıyorum. Zamanın her döneminde, yaşamın her alanında başarılarına tanık olduğumuz kadınlar, aynı zamanda eş ve anne olmanın getirdiği sorumluluklarının gereğini de büyük bir fedakarlıkla yerine getirmektedirler. Onların yaşama bakışlarındaki hassasiyet, sağduyu ve zekaları, hayatı her zaman kolaylaştırmaktadır. Bu sebeple kadınların her alanda olduğu gibi siyasi yaşamda da etkinliklerini artırmaları, Türk siyasal yaşamına büyük katkılar sağlayacak” dedi.

Kadının sosyal hayata ve siyasete katılımının her geçen gün artmasının sevindirici bir gelişme olduğuna dikkat çeken Başkan Güzelbey, "Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak, kadın ve erkek tüm yurttaşların hak ettiği yaşam düzeyine kavuşturmak hedefiyle Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kadın hakları alanında gurur verici atılımlar gerçekleştirmiştir. Türkiye kadına seçme ve seçilme hakkını Avrupa devletlerinden de önce verdiği için haklı gurur yaşanmaktadır” diye konuştu.

Toplumsal yaşamda kadınların sorunlarının sona erdirilmesi için herkesin gayret göstermesi gerektiğini vurgulayan Güzelbey, “Biz de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman kadınlarımızın yanındayız ve yaşamın her alanında onlara olan desteğimizi sürdürüyoruz. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA