50 Yıllık Çiftlere 'ikinci Balayı' Ödülü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ankara Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bir yastıkta yarım asır’ projesi çerçevesinde 81 çifte balayı ödülü verildi.

Tunceli, Samsun, Muş ve Kütahya gibi Türkiye’nin 81 ilinden gelen yaşlı çiftler, Ankara Sürmeli Otel’de düzenlenen programda yarım asır evli kalabilmenin sırrını paylaştı. Programa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Sizler 50 yıl evli kalabilmeyi nasıl başardıysanız, bu halinizle gençlere örnek olacaksınız. Allah sizlere evlat acısı göstermesin, torunlarınızın sayısını artırsın. Biz ailevi değerlerimizle sizin gibi değerlerle ayaktayız. 81 vilayetten gelen büyüklerimiz, sizler bizim en büyük değerimiz siniz.” dedi.

ASIRLIK EVLİ ÖRNEK ÇİFTLERAK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, konuşma kürsüsüne çıkardığı bir çiftin enteresan hikayesini anlattı. 45 yıllık evli olan çiftten İbrahim Talih’in doğuştan gözleri görmüyor. 45 yıl kocasına bakan ve evliliğini sürdüren Nedime Talih’e teşekkür eden Akşit, gözleri görmeyen İbrahim Talih’e, "Eşin için ne düşünüyorsun?" diye sordu. Bunun üzerine Talih, “Allah eşimden razı olsun. Benim tüm ihtiyaçlarımı o gideriyor. O olmasa ben hiçbir şey yapamam. Bunca yıl hakkını ödeyemem.” dedi.

Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alan 81 çift Ankara’da 5 yıldızlı bir otelde 3 günlük balayı düzenlenecek. Programa katılan çiftler çok memnun olduğunu kaydederek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Yaşlı çiftler mutluluğun sırrını verirken, anahtar kelimenin sabır ve anlayış olduğunu vurguladı.