Mhp'den Adıyaman'ndaki İşaretlemeler Hakkında Sert Açıklamalar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adıyaman İl Başkan Vekili Zeki Dişkaya, Adıyaman’da meydana gelen işaretlemeler hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Mhp'den Adıyaman'ndaki İşaretlemeler Hakkında Sert Açıklamalar
Dişkaya yapılan işaretlemelerin büyütülmeye çalışıldığına dikkat çekerek, “İlimizdeki hadise ile ilgili sivil toplum kuruluşlarımızın yapmış oldukları açıklamalar bizi son derece rahatsız, üzen hadiseler oldu. Şimdi yapılan üç hilalli işaretlemeden sonra bizzat ben İnsan Hakları Derneği Başkanını telefonlar aradım. Bu işin içerisinde bizim düşüncemizin olamayacağını, ismimizin bile bu hadiseyle anılmasının, bizi son derece rahatsız edeceğini, Adıyaman’ın barış ve kardeşlik kenti olduğunu söyledim. Bu konunun büyütülmemesi gereken bir olay olduğunu kendileri ile ben paylaştım. Arkasından il başkanımız kamuoyuna bir açıklama yaptı. Bu konunun hiçbir yerinde olmadığımızı bunun son derece yanlış bir tutum olduğunu bunun gerek bizim gerek ülkü ocakları başkanımızın, asla bilgisi dahilinde böyle bir şeyin olmadığını kamuoyuyla paylaştık"dedi.

Sivil toplum kuruluşları adına zehir zemberek açıklama yapan insanların, durumdan vazife çıkarmaya çalıştıklarını ibretle şahit olduğunu kaydeden Dişkaya, "Oysa Adıyaman’ın yığınla uğraşacak problemleri var. Çıkaracaklarsa daha başka bir vazife çıkartmalarını ben şahsen ümit ederdim. Bu arkadaşlarımız eğer siyaset yapacaklarsa, Milliyetçi Hareket Partisi gibi bir partinin üzerinden siyaset yapmalarına asla müsaade etmeyiz. Yine Ankara’da Bağımsız Milletvekilimiz Salih Fırat’ın olayın bir provokasyon olduğunu barış sürecine sekte vurduğunu yönünde inciler döktüğüne şahit olduk. Salih Fırat, önce gitsin Cumhuriyet Halk Partisinden almış olduğu ve sattığı 50 bin oyun hesabını versin"diye konuştu.

Dişkaya, Milliyetçi Hareket Partisi ilin huzurunu bozacak hiç bir şeyin içerisinde olmadığını belirterek, "MHP buna müsaade etmez. Kimsenin de bundan görev çıkarıp siyaset yapmasına gerek yok. Siyaset yapacaklarsa gidip başka bir yerde yapsınlar. İlin gerçek problemleri ile ilgili gidip siyaset yapsınlar” dedi.

Parti binasında düzenlenen basın açıklamasına Ülkü Ocakları Adıyaman İl Başkanı Rıfat Erdem ve partililer katıldı

Kaynak: İHA