Mehmetçik Parkı Mahkeme Kararı İle Mühürlendi

Dalaman Belediyesi’ne ait olan Mehmetçik Parkı, işletmecisinin kira beledini ödememesi nedeniyle mahkeme kararıyla mühürlendi.

Mehmetçik Parkı Mahkeme Kararı İle Mühürlendi
Çocuğunu oynatmak için Mehmetçik Parkı’na getiren Kemal Yıldız; “ Park belediye tarafından kapatılmış. İşletmeci borcunu ödemediğinden mi yoksa neden olduğunu bilmiyorum. Bizler hafta sonları güzel havalarda çocuklarımızı burada oynasın diye getiriyoruz. Park kapalı olduğu için içeriye giremedik. En azından kapı açık bırakılıp, çocuklarımız oynamalıydı. Park İşletmeci ile sorunu varsa; onunla çözülmeliydi. Çocuklarımıza cezalandırmaya hakkı yok. Çocuklarımızı götürecek başka bir yerde yok. Adı üzerinde burası Dalaman Belediyesi’ne ait Şehit Mehmetçik parkı. Çocuklarımızın oyun oynadığı nefes aldığı yeri kapatamazlar” diye konuştu.

Parka gelen çocuk Annesi Cennet Hopuzuklu ise; “Ben sabahleyin çocuklarımı parka getirdim. buraya geldiğimde kapıda kilit vardı. Yan taraftaki işletmeci burası kapatıldı dedi.

Yanlardan bir giriş bulup, çocuklarımızı içeri soktuk. Belediyeyi aradım; Belediyeden almış olduğum cevap ise, belediye başkanın telefonunu verelim onu arayın dediler. Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’ı aradım. Bana işletmeci ile sorunları olduğunu söyledi.

Parka kapatıp, mühürledik dedi.

Bende dedim ki işletme ile sorununuzu yasal yollardan arayın. Parkı niye mühürlüyorsunuz dedim . Bunun 15-20 gün içinde bu sorunu çözeceğiz” dedi.

Kapatılıp, mühürlenen Mehmetçik Parkı hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, “ Mehmetçik Parkı Belediyemize aittir. Yaptığımız ihale sonunda İşletmeci olarak Şenay Balkan.’da kaldı. İşletmeci kira bedellerini ödemeyince Belediye olarak yasal yollara baş vurduk. Yaklaşık 100 Bin TL. Alacağımız bulunmaktadır. Açılan dava sonunda mahkeme tarafından park kapatılıp, mühürlendi. Mehmetçik Parkı sadece çay ocağı olarak sınırlı değildir. Parkın sınırları vardır. Park kapandığı zaman tümü ile kapanır. Halkımıza ceza vermiş değiliz. Bizim belediye olarak ta bazı sorumluluklarımızın olduğunu vatandaşlarımız unutmasın. Yasal süreç başlamıştır.

Önümüzdeki günlerde Mehmetçik Parkı tekrar ihaleye çıkırtılıp, işletebilecek bir işletmeciyi vermeyi düşünüyoruz. Bunu en kısa zaman içinde yerine getirip, çocuklarımızın tekrar parkta oynamalarını sağlayacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA