5 Litre Atık Yağ Getirene 1 Litre Ayçiçek Yağı Hediye

Edirne’nin Keşan ilçesinde Keşan Belediyesi tarafından başlatılan projede 5 litre atık yağ getirene 1 litre ayçiçek yağı verilecek.

5 Litre Atık Yağ Getirene 1 Litre Ayçiçek Yağı Hediye
Keşan Belediyesi, tarafından hazırlanan “Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi”’ndeki amacın hem doğayı korumak, hem de ev ekonomisine katkı sağlamak olduğu bildirildi.

Proje hakkında konuşan Mehmet Özcan, kullanılmış bitkisel yağ konusuna ülkenin yeni yeni önem vermeye başladığını belirterek, “Keşan Belediyesi olarak lokantalardan ve toplu yemek yapılan yerlerde, artık kullanılmayacak duruma gelen yemek yağlarının doğaya dökülmesinden ziyade toplatılmasını özel bir firma ile protokolümüz sayesinde sağlamıştık. Toplanan yağların geri dönüşümü sağlanıyor bu sayede. Şimdi sıra evlerdeki bitkisel atık yağların toplanmasında. Doğaya gelişigüzel bırakılan yağların arıtılması çok zor. Bu nedenle bu tür yağların kaynağında toplanması ve geri dönüşümünün sağlanması çok önemli. Eğer bu yağları toplamazsak toprağa ve suya karışacak. Ve doğrudan yiyeceklerimize ve yaşam alanlarımıza zarar verecek.” dedi.

Özcan, 5 litrelik kullanım ömrü biten yağları biriktirip, belediyenin öngördüğü yerlere getirenlere 1 litre ayçiçeği yağı verileceğini anlattı. Mehmet Özcan kampanyanın duyurulması ile ilgili çeşitli faaliyetler de yürüteceklerini bildirdi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Arzu Akbunar ise atık yağların Eski İtfaiye Binası’ndaki TREDAŞ’tan alınan ve Veteriner İşleri ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün bulunduğu binada oluşturulan nokta ve Keşan Belediyesi Anons Birimi’nde toplanacağını ve hediye yağların da bu noktalardan verileceğini dile getirdi .
Kaynak: İHA