Manisa'da Bakkallara, Barkod ve Veresiye Kart Sistemi Tanıtıldı

Manisa Bakkallar Odası, İzmir'deki Efe Bilişim ve Danışmanlık Hizmetleri Firması ile imzaladığı protokol kapsamında, 2 bin üyesini hem barkod okuyabilen, hem de veresiye defteri tutabilen bir sisteme geçirmeyi hedefliyor.

Manisa'da Bakkallara, Barkod ve Veresiye Kart Sistemi Tanıtıldı
İmzalanan protokol çerçevesinde özellikle bakkal esnafının işini kolaylaştırması beklenen barkod sistemi, Bakkalar Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş ile firmanın genel müdürü Doğan Kayalar tarafından tanıtıldı. Oda Başkanı Ünlübaş, barkod sisteminin halen 15 üye tarafından kullanıldığını dile getirerek, "İmzalanan protokol çerçevesinde piyasada 5 bin TL'ye satılan barkod sistemi programını, üyelerimiz bin 200 TL'ye satın alabilecek. Ayrıca, üyelerimizin sıkıntı yaşamaması için bu ödemeyi aylık 120 TL taksitle 10 ayda yapabilecek. Hedefimiz 2 bin üyemizin tamamımın bu sisteme geçmesi. Bu sistem sayesinde özellikle bakkalımız işyerine giren ve çıkan ürünlerin hesabını daha iyi yapabilecek ve veresiye defterini ortadan kaldıracak" diye konuştu.

VERESİYE KART Programın kullanımının kolay olduğunu hatırlatan Ünlübaş, “Programın en önemli özelliği veresiye veren bakkalımız, verdiğinin hesabını kuruşu kuruşuna tutabilecek. Barkod sistemi ile bakkal esnafımız veresiye alan müşterisine bir kart verecek. Bu kartla müşterinin veriye alacakları karta yazılacak. Böylece ay sonunda yapılacak tahsilatla müşteri ile bakkal arasındaki anlaşmazlık ortadan kalkmış olacak. Yani veresiye defteri artık elektronik ortamda yapılacak" dedi.

Ünlübaş, bakkal esnafının mal sayımını da kolaylaştıracak olan barkod sistemi programına ait cihazın ise, anlaşma sağladıkları firma tarafından ucuza temin edilebileceğini belirtti.

Efe Bilişim ve Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürü Doğan Kayalar ise, bakkal esnafının sattığı tüm ürünlerin barkod sistemi programına tanıtıldığını ve esnafının sadece programı satın alarak kolayca kullanmaya başlayabileceğini söyledi.

Kayalar, daha sonra odanın yönetim kurulu üyelerine barkod sistemi programının işleyişi hakkında bilgiler verdi .
Kaynak: İHA