İzmir Televizyonlarına Bir Kardeş Daha Geldi

Ege üniversitesi Televizyonu, yapılan görkemli bir törenle izleyicileriyle buluştu.

İzmir Televizyonlarına Bir Kardeş Daha Geldi
Açılışı Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Ege Üniversitesi Televizyonu Genel Yayın Koordinatörü Prof. Dr. Fazıl Apaydın’ın yaptığı törene, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, fahri konsoloslar ve birçok akademisyen katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Yılmaz, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Biz çok mutluyuz; bir hedefi gerçekleştirdik. Herşeyi ustasından öğrenmenin ilk sayfasını açtık. Üniversiteler birikimleriyle anılır. Biz birikimlerimizi halka birinci elden vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu televizyonun kurulmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” İçerisinde sinemadan sanata, spordan çevreye, sağlıktan müziğe birçok programın yer aldığı televizyonun, Haber Merkezi de Ege Ajans olacak. BİR ÇOK PROGRAM VE PROJESİ VAR EÜ Televizyonu'nun yıllar önce temel unsurlarını hazırlayan Prof. Dr. Göktürk İsmet Köktürk, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve Lucian Arkas’ın ödülleri Prof. Dr. Candeğer Yılmaz tarafından verildi.

Gece, “Blue Note” orkestrasının verdiği eşsiz konserle devam etti. Konser sonrası orkestra üyelerine, açılışa yaptıkları katkıdan dolayı ve verdikleri güzel konser için Prof. Dr. Apaydın tarafından teşekkür belgesi verildi.

Gece, İzmir Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle son buldu .
Kaynak: İHA