Başkent'te Açılan Yaşlı Bakım Evleri Büyük İlgi Görüyor

Başkent’te engelli ve yaşlı vatandaşların bakımı için huzurevlerinden farklı ‘Yaşlı Bakım Evleri’ açıldı.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projede huzurevlerindeki toplu yaşamaktan kaynaklanan bazı sıkıntıların bu evler sayesinde önüne geçilmesi planlanıyor. Ankara Demetevler’de Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yaşlı bakımına yeni bir anlayış getirecek ‘Yaşlı Bakım Evleri’ açtı. Huzurevlerinden farklı olarak daha fazla imkan sunan bu evler huzurevlerindeki toplu yaşamaktan kaynaklanan bazı sıkıntıların da önüne geçmeyi amaçlıyor. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi Başkent’te ikincisini açtıkları ‘Yaşlı Bakım Evlerini’ anlattı. Çiftçi, evlerin bakım hizmetlerinde örnek bir uygulama olduğunu belirterek, huzurevlerindeki toplu yaşamaktan dolayı oluşan sıkıntıların önüne geçmek için bu evleri hazırladıklarını ifade etti.

Çiftçi, 2014 yılında huzurevlerini kaldırmak istediklerini belirterek, “Yaşlı Bakım Evleri’nde odalarımız iki kişilik. Bir mahremiyet ön planda bulunuyor. Ev modelinde herkesin kendine ait odasında istediği gibi düzenleme yapabiliyor.” şeklinde konuştu.

‘Yaşlı Bakım Evi'nde kalan Mümtaziye Özdemir yeni uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özdemir, ‘Yaşlı Bakım Evi'ne yeni yeni alışmaya başladıklarını belirterek, tam da istedikleri gibi bir ev olduğunu sözlerine ekledi.