Vali Arslan: Bir Gülümseme, Parayla Yapılamayacak Çok Şeyi Yapabilir

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katkılarıyla uygulamaya konulan 'Gönül Elçiliği' projesi, Batman’da uygulamaya geçti.

Düzenlenen programa katılan Batman Valisi Yılmaz Arslan, sosyal hizmet konularının, herhangi bir kamu hizmeti gibi algılanmaması gerektiğine vurgu yaparak, “Bu hizmetler yol yapmak gibi su, elektrik hizmeti sunmak gibi algılanmamalı. Sosyal yönü olan çalışmalar bunlar. Bazen bir gülümseme bile parayla yapılmayacak çok şeyi yapabilir. Ayrıca, hepiniz bilirsiniz bizim inancımızda gülümsemek sünnettir.” dedi.

Gönül Elçisi projesinin Batman ayağı, Yeni Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle başladı.

Yeni kültür merkezinde düzenlenen Gönül Elçiliği projesi programına Vali Yılmaz Arslan, Aile ve Soyla Politikalar İ Müdürü Erhan Güngör, Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Defterdar Hasan Koca, Gençlik Merkezi Müdürü ile kurum amirleri katıldı.

Programın başında katılımcılara “Biz Bir Aileyiz” yazılı yaka kokartı takılırken, 'Gönül Elçisi' olmak isteyen vatandaşlara ise form dağıtıldı.Gönül Elçiliği projesi tanıtım slaytının ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Ahmet Akan da gönül elçisi hizmet ilkeleri konusunda katılımcılara bilgi verdi. Güngör, Türkiye geneli sayıları 112 bin 357’ye ulaşan gönül elçileri sayısının Batman’da bin 836 sayısına ulaştığını, Batman’ın 81 il içerisinde 14. sırada yer aldığını söyledi.

"BİR GÜLÜMSEME PARAYLA YAPILMAYACAK ÇOK ŞEYİ YAPABİLİR"Açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Batman Valisi Yılmaz Arslan, sosyal konulu hizmetlerin toplumun tüm kesimiyle birlikte yapılaması gerektiğine dikkat çekti. Sosyal hizmet konularının, herhangi bir kamu hizmeti gibi algılanmaması gerektiğinin altını çizen Vali Arslan, “Bu hizmetler yol yapmak gibi, su, elektrik hizmeti sunmak gibi algılanmamalı. Kaldırım yapmak gibi algılanmamalı, sosyal yönü olan çalışmalar bunlar. Bazen bir gülümseme bile parayla yapılmayacak çok şeyi yapabilir. Ayrıca, hepiniz bilirsiniz bizim inancımızda gülümsemek sünnettir.” diye ifade etti.

"7 DEN 70’E HERKESİ GÖNÜLLÜ OLMAYA DAVET EDİYORUZ"Batman’da yaklaşık 20 bin kamu görevlisi olduğunu hatırlatan Vali Arslan, “Bunların yüzde 90’ı gönül elçisidir. Ve gönül elçisinin yapması gereken işleri yapmalıdır. Bir yaşlıyı karşıdan karşıya geçiriyorsanız siz gönül elçisisiniz. Biz gönül elçilerinden para pul istemiyoruz. Bizim paramız, imkanımız var. Biz sizlerden kadınlara, çocuklara, yaşlılara, engellilere, yoksullara şehit yakınlarına, gazilere ilgi gösterilmesini bekliyoruz. Gönülden el uzatılmasını, yapılan hizmetlere destek sunmanızı bekliyoruz. Kendi ailemize gösterdiğimiz sevgi ve şefkat bu insanlara da gösterilsin istiyoruz. 7'den 70’e herkesi gönüllü olmaya davet ediyoruz.” dedi.

"SOSYAL KONULARDA VARSA BİR EKSİK BİZİ İKAZ EDİN"Sosyal konularda bir eksik veya hata görüldüğünde ikaz edilmelerini isteyen Vali Arslan, “Bazı şeyleri ihmal ediyor olabiliriz ama lütfen sosyal konularda varsa bir eksik, bir hata bizi ikaz edin. Sosyal medyadan ikaz edin, fırsat olduğunda gelin ikaz edin, gelin bu sorunlara el birliği ile eğilelim ve hiç ağlayan bir göz, üzgün bir yüz bırakmayalım.” diye konuştu.

"DEZAVANTAJLI GRUPLARA DEVLET OLARAK CİDDİ KAYNAKLAR AKTARIYORUZ"Devlet olarak, sosyal devlet olmanın gereği olarak önemli işler yaptıklarını, dezavantajlı gruplara Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak ciddi kaynaklar aktarıp imkanlar sağladıklarını belirten Vali Arslan, Batman’da yaptıkları yardımlar konusunda bilgi verdi. Vali Arslan, şöyle dedi: “56 bin 245 kişiye 45 milyon liranın üzerinde sosyal yardımlaşma üzerinden yardım yapmışız. Şu an yine her ay 3 bin 691 engelliye evde bakım ücreti veriyoruz. Bu ayda 2.5 milyon civarındadır. Bunu yıllık olarak hesapladığınızda 30 milyon liralık bir kaynaktan bahsediyoruz. Yine 70 engellimiz için engelli bakım merkezlerine ayda 100 bin liranın üzerinde para ödüyoruz. 128 çocuğa ailelerin yanında bakım imkanı sağlıyoruz ki bunun da bize maliyeti yaklaşık 70 bin liradır. Sosyal hizmet kurumlarında 26 engelliye 85 korunmaya muhtaç çocuğa kurum bakımı sağlıyoruz. Ayrıca, her ay 160 çocuğa özellikle sokak çocukları olmak üzere rehabilitasyon hizmeti veriyoruz. Kadının sosyo ekonomik hayata katılımı projesi kapsamında 6 bin 400 kadına ulaştık. Daha güzel yarınlara projesi ile 12 bin civarında çocuğa ulaştık. Aile danışma merkezi aracılığıyla bin 280 aileye ulaştık. Kadın konuk evi aracılığıyla 44 mağdur durumda olan kadınımıza barınma imkanı sağladık.” Program, müzik programı ile son buldu.