Türk Eğitim-Sen’den Yeni Yönetmeliğe Tepki

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, 28 Şubat 2013 tarihinde yayınlanan “Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği”nin bütün eğitimcileri üzen ve eğitimcilerle alay eden bir yönetmelik olduğunu söyledi.

Türk Eğitim-Sen’den Yeni Yönetmeliğe Tepki
Avan, Milli Eğitim Bakanlığı 'nın 28 Şubat 2013 'te yayımladığı Yönetici Atama Yönetmeliği 'ni protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Avan, “Yönetmelik, eğitim çalışanlarının kazanılmış bütün haklarını yok sayan, kariyeri, liyakati, bilimi, tecrübeyi yok sayan bir anlayışla hazırlanmıştır” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı 'nın yayınladığı yönetmeliğin kendilerini üzdüğünü belirten Avan, “Bakanımız yayımladığı “Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği” ile eğitim çalışanlarının ümitlerini kırmış, hayallerini yıkmıştır. Eğitim çalışanları olarak yayınlanan bu ucube yönetmeliğin derhal geri çekilmesini istiyoruz. İçi boş, hatalarla dolu, uygulanması mümkün olmayan bu yönetmelik, Milli Eğitim Bakanlığında her türlü suiistimallere kapı aralayarak kirli ve karanlık bir döneme gidişin başlangıcı olacaktır. Eğitim çalışanları infial halinde olup, hayal kırıklıkları yaşamakta ve kaygılı bir şekilde beklemektedir” diye konuştu.

Avan, yayımlanan yönetmeliğin geri çekilmemesi halinde Türk Eğitim Sen olarak, 6 Mart 2013 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA