Bakan Eroğlu: On Trilyondan Küçük Yatırımları Ben, Büyükleri Başbakanımız Açıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, açılış yapmaya yetişemediklerini söyledi.

Bakan Eroğlu: On Trilyondan Küçük Yatırımları Ben, Büyükleri Başbakanımız Açıyor
Eroğlu, “Biz o kadar açılış yapmaya başladık ki; ‘On trilyondan (milyon lira) küçükleri ben, büyükleri Sayın Başbakanımız açıyor.” dedi.

Eroğlu ayrıca Türkiye'deki 4 ampulden birinin kendi dönemlerinde kurulan hidroelektrik santralleri sayesinde yandığını ifade etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bazı etkinliklere katılmak üzere geldiği Bursa’da Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Başkan Recep Altepe’yi makamında ziyaret eden Eroğlu, kentte yapılacak ağaçlandırma çalışmaları konusunda bilgiler verdi. Bursa’da 'Kestane sokağı' ve 'Çınar sokağı' gibi isimlerle kentte ağaçlandırma yapacaklarını anlatan Eroğlu, bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışacaklarını söyledi.

Altepe ziyarette Bakan Eroğlu’na Bursa kılıcı hediye etti.Bakan Veysel Eroğlu, ardından AK Parti il başkanlığına geçti. Eroğlu, burada yaptığı açıklamada Bursa’ya ayrı bir teveccüh beslediğini belirterek, "Bakanlık olarak biz de Başbakanımızın önderliğinde güzel işler başardık. Şu ana kadar DSİ'de bin 215 tesisi tamamladık. Bunların içinde 230 büyük baraj var. Çok sayıda gölet ve hidroelektrik santraller. Bugün şu yanan 4 ampulden biri bizim getirdiğimiz hidroelektrikle enerji ile yanıyor.” dedi.

Bakanlık olarak yaptıkları açılışlara kendilerinin bile yetişemediklerini anlatan Bakan Veysel Eroğlu, şöyle devam etti: “Biz o kadar açılış yapmaya başladık ki; hatta ben 2004’te Sayın Başbakanımıza; ‘Efendim 300 tane açılış var, vaktiniz var mı?’ dediğimde bana; ‘Veysel hoca, ben sadece sizin açılışlara gelsem başka iş yapmamam lazım.’ dedi.

O zaman şöyle yapacağız dedi; ‘Ben temel atmaya gelemem. Temelleri siz atın ve tarih ve saatleri yazın.’ Ben toplu açılışlara gelirim. Daha Türkiye’de ilk defa temel atarken tarih ve saati ilan eden de bizim hükümetimiz. Başbakanımızın İstanbul’da başlattığı gerçekten büyük bir gelenektir. Bana; ‘Açılış sayısı çok, küçükleri siz açın, küçük dediğimizde on trilyondan (milyon lira) küçükler oluyor. Onları bize verdiler sağ olsunlar. ‘On trilyondan büyükleri de ben topluca açarım’ dedi.

Biz de her yıl taksim ediyoruz. Bizim her yıl yaklaşık 300 - 350 civarında açılışımız var. Bazen 400’ü buluyor. Başbakanımız 120 civarındakini açıyor, geri kalanının da ben peyder pey açılışını yapıyorum.”Medeniyet olan su konusunda da başlattıkları seferberlik neticesinde dünyada ilk üçe girdiklerini anlatan Eroğlu, bu alandaki çalışmaların sürdüğünü söyledi.

1 Ocak 2008'de başlattıkları 5 yıllık seferberlik neticesinde 23 milyon dekar alanda ağaçlandırma ve bozuk ormanlarda iyileştirme kararı aldıklarını kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, 2 milyon 420 bin hektar alanda ağaçlandırma yaparak büyük bir rekora imza attıklarını ifade etti.

Bursa ile ilgili de müjdeler veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa’ya bu gelişlerinde 46 adet müjde ile geldiklerini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından İl Başkanı Sedat Yalçın, Bakan Eroğlu'na İznik çinisi hediye etti .