Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İştiraklerinden İzaydaş, Gelecek Yıl 50 Milyon Kilovatsaat Elektrik Üretmeyi Hedefliyor

Kocaeli Büşükşehir Belediyesi iştiraklerinden İzmit Atık ve Artıkları Yakma ve Değerlendirme A.Ş , 2014 yılında 50 milyon kilovatsaat elektrik üretmeyi hedefliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun tesiste yaptığı inceleme ziyareti sırasında bilgi veren Saraç, geçen yıl faaliyete alınan biyogaz ve çöp gazından enerji üretim projelerinin tam kapasiteyle çalıştığını belirterek, bu enerjinin önemli bir kısmının ulusal şebekeye satıldığını söyledi.

Biyogaz projesinde, hem enerji hem de organik gübre üretimi yaptıklarını anlatan Saraç, kasım ayında tam anlamıyla devreye aldıkları biyogaz projesinde ise yıllık 2 milyon kilovatsaat enerji elde etmeyi düşündüklerini anlattı.

Saraç, geçen yıl çöp gazından ürettikleri 6,1 milyon kilovatsaat elektriği bu yıl yaklaşık 18 milyon kilovatsaate çıkarmayı planladıklarını dile getirerek, bu projeler ve diğer uygulamalarla 2014 yılında yaklaşık 50 milyon kilovatsaat enerji üretmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Bunun 10 milyon kilovatsaatini kendi ihtiyaçları için kullanacaklarını anlatan Saraç, ''Kalan 40 milyon kilovatsaatini ise ulusal şebekeye satmayı planlıyoruz. 50 milyon kilovatsaat, yaklaşık 120 bin kişinin yaşayacağı, 25 bin evin bir yıllık elektrik ihtiyacına denktir'' diye konuştu.

Saraç, çöp gazından enerji üretim tesisi için şu ana kadar yaklaşık 5 milyon liralık yatırım yapıldığına işaret ederek, 2012 yılının mart ayında faaliyete geçen projeyle her geçen gün daha fazla enerji elde ettiklerini bildirdi.

Muhabir: Şahin Oktay

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA