TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş Açıklaması

Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş, TKİ'nin geçen yıl itibariyle 3 milyar lira ciro yaptığını belirterek, ''Bu 3 milyar liralık cironun 1 milyar lirası kardır. Bunun üçte birini Soma Havzası'ndan kazanmış durumdayız'' dedi.

Soma'daki kömür madeni ocaklarını ve işletmeleri gezerek incelemelerde bulunan Aktaş, Sarıkaya Mevkisinde Soma Kömür İşletmeleri A.Ş'ye ait olan Işıklar Kısrakdere İşletmesi'nde giriş tünelinin açılışına katıldı.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru'dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Aktaş, ardından tüneli gezdi.

Daha sonra gittiği bir işletmede maden işçilerine hitap eden Aktaş, önemli bir enerji havzası olan Soma'nın 14 bin kişiyi doğrudan istihdam ettiğini söyledi.

Aktaş, TKİ'nin geçen yıl itibariyle 3 milyar lira ciro yaptığını anlatarak, ''Bu 3 milyar cironun 1 milyarı kardır. Bunun üçte birini Soma Havzası'ndan kazanmış durumdayız'' diye konuştu.

Bu karın yakalanmasının en önemli sebeplerinden birinin özel sektörden istifade edilmesi olduğunu vurgulayan Aktaş, yer altında 11 binin üzerindeki sendikalı işçinin her yıl 11 milyon ton civarında kömür çıkarttığını anlattı.

Aktaş, bu havzada her yıl 15,5 milyon ton kömür üretiminin gerçekleştiğini dile getirerek, ''Biz bu kömür üretimini inşallah çok kısa zaman içerisinde kademeli olarak öncelikle 3 yıl içerisinde 20 milyon tonun üzerine çıkarmayı düşünüyoruz. Orta vadede de 35-40 milyon tonlu rakamlara ulaştırmayı hedefliyoruz'' ifadesini kullandı.

Muhabir: Soner Övümlü / Mustafa Yıldırım

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA