Başbakan Erdoğan: Terörün Bitmesini İstemeyenler Ortaya Çıkıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin huzuru için yeni süreç başlattıklarını belirterek, bu süreçte kimin teröre karşı, kimin yanında olduğu ortaya çıkacağını ve çıktığını söyledi.

Balıkesir'de temaslarını sürdüren Başbakan Erdoğan, Bandırma ilçesinde de açılış yaparak halka hitap etti. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan halka konuşan Erdoğan, Bandırma'da 40 milyon lira değerinde 4 projeyi bitirerek hayata geçirdiklerini kaydetti.

Bu hizmetleri Türkiye'nin dört bir yanına götürdüklerini aktaran Erdoğan, "Doğu'dan batıya kuzeyden güneye tüm vatandaşlarımızla kucaklaşıyoruz. Gittiğimiz yerde şehrin ileri gelenleri ile bir araya geliyoruz. Sorunlarını alıyoruz. Çünkü biz milletimizle aracıları vasıtası ile değil yüz yüze iletişim içindeyiz. İşte Bandırma işte Türkiye. Biz gönül bağları ile bir birimize bağlıyız. Biz bu milletin sinesinden doğduk. Hiçbir zaman milletimizle aramıza engellerin girmesine izin vermedik. Çünkü biz size sevdalıyız. Bizde bu vatanın derdi var. Uzun ince bir yoldayız. Gidiyoruz gündüz gece. Bu anlayışla 10 yılda eğitimde, sağlıkta, ulaşımda ne adımlar attık. Bu kardeşiniz. İstanbul'un büyükşehir belediye başkanı iken İstanbul ile Bandırma'nın bağını kurdu." dedi.

"ANA MUHALEFET 5 KOYUNU KAYBEDER"
Yapılan çalışmaların ufuk meselesi olduğunu belirten Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP'ye de büyükşehir yasası üzerinden yüklendi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; "Biz dedik ki büyükşehir sınırlarını daha da büyüteceğiz. Ana muhalefet yeni büyük şehir yasasını anayasa mahkemesine götürdü. Biz damdan düştük. Biz biliyoruz bu işi. Bunlar anlamaz. Bunların eline 5 koyun verin kaybeder gelirler.""79 MİLYON İLE BİRİZ"Tüm yatırımları halk için yaptıklarını aktaran Erdoğan, 'yola çıkarken her şey insan için' sözünü tekrarladı. 76 milyon ile bir olduklarını belirten Erdoğan, devlet, millet tanımını şöyle yaptı: "Beraberiz bir bütünüz. Ayrım asla bizim kitabımızda yok, ırkçılık yok kabinecilik yok. Tek millet var. Tek bayrak dedik. İşte bayrağımız. Rengin şehidimin kan rengi. Hilal özgürlük mücadelemiz, bağımsızlığımızın simgesi. Yıldız şehidimizdir. Çünkü bizim şehidimiz birer yıldızdır. Bu bayrağı ile hiç bir şey ile değiştirmeyiz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Uğrunda şehit varsa vatanadır. Daha yapacağımız çok şey var. Tek vatan dedik. Bu vatan toprakları üzerine hiç kimse ameliyat, operasyon yapamaz. 780 bin kare tek vatan. Tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bizim vatandaşımızdır.

Kürdü, Türkü, Lazı da bizimi vatandaşımız. Niye rahatsız oluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı altında toplandık. Bu bilinçle yarınlara yürüyoruz."

"ATILAN ADIMLARI ENGELLEMEYE ÇALIŞANLAR VAR"
Demokrasi mücadelesinde attıkları adımları engellemeye çalışanların olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, terörle mücadelede iyi bir yere gelindiğini söyledi.

Mücadelenin birilerine rağmen iyi yerlere gittiğini ifade eden Erdoğan, yapılan görüşmeleri meydanda toplanan halka şöyle aktardı: "Bebek katli ile masaya oturulmaz diyorlar. Neyin nasıl yapacağımızı iyi biliriz. İmralı'ya götürdükleri zaman hangi yasa gündemdeydi. Diz daha iyi birlisiniz. Biz gerekli olan çalışmaları yapıyoruz. Derdimiz bu ülkeye huzur gelsin. AK Parti iktidarında genel af yoktur. Bunlar yalandır, iftiradır. Ben de böyle bir şey duymadıkça inanmayın. Çünkü biz böyle bir yetkiyi kendimizde görmeyiz. Katillerin af yetkisi bizde görmeyiz. Terör meselesini bu ülkenin gündeminden çıkarmak için süreç başlattık. Samimiyet testidir aynı zamanda. Huzurun devamını ve terörün devamını isteyenler bu süreçte ortaya çıkacak, çıkıyor. Bu ülkenin 81 vilayetinin hepsi eşittir. Hiçbirinin diğerine üstünlüğü yoktur. Aynı haklara sahiptir."