Osmangazi Belediyesi Hizmeti Vatandaşın Evine Taşıyor

Geliştirdiği projelerle örnek olan Osmangazi Belediyesi, hayata geçirdiği ‘Hizmet Evinizde’ projesi ile ilçede çalmadık kapı bırakmıyor.

Osmangazi Belediyesi Hizmeti Vatandaşın Evine Taşıyor
“Hizmet Evinizde” adıyla uygulamaya sokulan projeyle vatandaşlar, dertlerini ve sıkıntılarını kapısına kadar gelen personel aracılığı ile konunun ilgilisine doğrudan aktarma fırsatı bulmuş olacak. “Başkan Mahallemizde” projesi ile geçtiğimiz yıl Osmangazi ilçe sınırlarında adım atmadık sokak, gezmedik mahalle bırakmayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar öncülüğünde, yepyeni, çağdaş bir proje daha Osmangazililerle buluşuyor. “Başkan Mahallemizde” kampanyasının devamı olarak oluşturulan “Hizmet Evinizde” projesi ile başkanın sesinin ve selamının vatandaşa iletilmesi, halkın talep ve şikâyetlerinin ilgili birimlere doğrudan aktarılması hedefleniyor.

“Hizmet Evinizde” projesini yürütecek olan ekip, 5 bayan, 5 erkek olmak üzere toplam 10 kişiden oluşuyor. İkişer kişilik gruplar halinde vatandaşların zilini çalıp öneri ve isteklerini tek tek not alan ekip, ayrıca Osmangazi Belediyesi’nin ilçede yürüttüğü çalışmaları, projeleri ve hedefleri hakkında bilgi aktaracak. Genç, dinamik ve halkla ilişkiler konusunda uzman isimlerden oluşan ekip, gerekli donanım sağlanmasının ardından sahaya çıktı. “Hizmet Evinizde” ekibi, özel tasarım aracıyla her gün belirlenen mahallelerde, mahallenin büyüklüğüne göre belirlenen günde vatandaşları ziyaret ederek talep, şikâyet ve mesajlarını alıyor.

Halkın talep ve önerilerini toplayıp, ilgili birimlere doğrudan ileten ‘Hizmet Evinizde” ekibi, gerekli işlemlerin ardından vatandaşlara dönüş yaparak, aktarılan şikâyet ve sorunla ilgili yapılan işlem hakkında da bilgi aktarıyor. Ortalama her gün toplam 125 evi ziyaret eden ekipler, kapısını çalıp evde bulamadıkları ailelere de, ‘Geldik sizi bulamadık. Fikriniz bizim için önemli, bize ulaşın’ broşürü bırakıyor .
Kaynak: İHA