Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu , kuruluşunun 30'uncu yılını kutladı.

ABT'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, ''Dünden Bugüne ABT'' adlı söyleşiyle başladı.

ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, söyleşide yaptığı konuşmada, tiyatroyu kesintisiz 30 yıldır sürdürmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Kayacan, ''ABT'nin kurulmasında, yaşatılmasında yüzlerce insanın emeği var. Bu arkadaşlarımızı 30 yılın anısına bir kez daha alkışlıyoruz. Aramızdan ayrılan emektarlarımızı sevgiyle saygıyla anıyoruz'' dedi.

Söyleşide daha Sonra ABT'nin kurucusu Talat Kalyoncu'nun ölümünden önce kaleme aldığı metin, ABT oyuncularından Talat Turhan Türkeli tarafından okundu. Kalyoncu'nun, zor koşullarda gerçekleşen kuruluş yıllarını anlatan yazısı, dinleyenleri duygulandırdı. Ardından ABT'nin Son 20 yılına emek veren Cenap Aydınoğlu söz aldı ve hazırlığı süren ''ABT'nin 30 Yıllık Serüveni'' kitabından pasajlar okudu. Söyleşinin Sonunda ABT'ye emek verenler sahneye çağrıldı ve birer anı plaketiyle onurlandırıldı. Geçmişte ABT oyuncusu olarak sahneye çıkan emektarlara plaketlerini, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek verdi.

ABT fuayesinde sergi ve kokteyl de düzenlendi.

ABT'nin 30 yıllık serüvenini gözler önüne seren serginin açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın gerçekleştirdi. Sergi ve kokteyle ABT oyuncularının yanı sıra dünden bugüne kuruma emek verenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Günün anısına ''Fehim Paşa Konağı'' adlı oyun ücretsiz olarak gösterildi.

Oyun öncesinde Başkan Akaydın, ABT'nin merhum emektarları adına yakınlarına anı plaketi verdi. ABT'nin kurucularından Talat Kalyoncu adına plaketini oğlu Çağlar Kalyoncu, tiyatro sanatçısı Teoman Özer adına kızı Burcu Özer ve oyuncu Durmuş Ali Emre adına oğlu Ahmet Hilmi Emre aldı. Tiyatronun Unutulmaz ışıkçısı Selahattin Bişkan ve tiyatroya büyük katkı koyan ressam Esen Emekçil de ABT'nin 30'uncu yılında unutulmayanları arasında yer aldı.

Tiyatronun yaşatılmasına katkı koyanlara teşekkür eden Başkan Mustafa Akaydın, şunları söyledi:

''Antalya Büyükşehir Belediyesi adına yürüttüğümüz en güzel etkinliklerden biri de ABT'dir. Bu güzelliği ABT emekçilerine, Sonsuzluğa uğurladığımız değerli arkadaşlarımıza ve en çok da değerli tiyatro sevdalılarına borçluyuz. Sizleri tüm kalbimle selamlıyorum. 30'uncu yılınız kutlu olsun, nice yıllara.''

Akaydın, ABT Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan'a da plaket verdi.

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA