Dr.Suat Genç'ten Beyin Göçü Eleştirisi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Dr. Suat Genç, Türkiye’de nitelikli beyinlerin yeterince değerlendirilemediğini, yönlendirmelerin yapılamadığını bunun da beyin göçüne yol açtığını ifade etti.

Dr.Suat Genç'ten Beyin Göçü Eleştirisi
Dr. Suat Genç, Gaziantep Kolej Vakfı’nda öğretmen ve idarecilere bir konferans verdi. “Öğrenen Organizasyonlar” konulu bir sunum yapan Dr. Genç, tecrübelerini Gaziantep Kolej Vakfı öğretmen ve idarecilerine aktardı. Genç, bir ülke ve kurum için bilgi üretmenin çok önemli olduğunu, aynı zamanda üretilen bilgiyi işleyecek, gerekli alanlara aktaracak beyinlere çok büyük gereksinim duyulduğunu söyledi.

Genç, özellikle Türkiye’de, ABD’de de olduğu gibi, nitelikli beyinlerin yeterince değerlendirilemediğini, yönlendirmelerin yapılamadığını bunun da beyin göçüne yol açtığını ifade etti.

Türkiye’nin beyin yetiştirmedeki sıkıntısının, özellikle eğitim sisteminde uygulanan yanlışlıklardan kaynaklandığını belirten Genç, Türkiye’de nitelikli beyinlerinin yetişebilmesi ve desteklenmesi için Gaziantep Kolej Vakfı gibi nitelikli, özverili, hayırsever okullara büyük iş düştüğünü kaydetti.

Konferans sonrasında, Gaziantep Kolej Vakıfı Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, “Bu konferansın Gaziantep Kolej Vakfı çalışanlarına çok şey kattı. Konuşmacı Dr. Suat Genç’e verdiği yararlı bilgiler için teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA