Çevre Proje Olimpiyatlarında Adana'yı Burç Vural Temsil Edecek

Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteklediği 21. Ulusal Çevre Proje Olimpiyatlarında Adana'yı, Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi temsil edecek.

Çevre Proje Olimpiyatlarında Adana'yı Burç Vural Temsil Edecek
Bu yıl 50 ilden 753 projenin başvurduğu Çevre Olimpiyatlarında, 35 akademisyenden oluşan jüri kurulunun değerlendirmesi sonucunda final grubunda sergilenmeye hak kazanan projeler belirlendi. Çevre Biyolojisi, Çevre Kimyası, Çevre Sağlık, Çevre Fizik, Enerji, Çevre ve Görsel Sanatlar olmak üzere 6 kategoride yapılan olimpiyatlarda, Türkiye'nin dört bir yanından çevre sevdalısı öğrencilerin gönderdiği yüzlerce proje değerlendirilmeye alındı.

Adana Özel Burç Vural Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerinden Muhammet Can Korucu’nun hazırladığı proje il birincisi seçilerek, Adana'yı temsil etme hakkı kazandı.

Danışmanlığını Bülent Yaman’ın yaptığı “pamuk atıklardan sabun eldesi” isimli projede; sabun üretiminde kullanılan hammaddelerin ülkemizdeki alternatif kaynaklarının bulunması ve mevcut hammaddelerle kıyaslanması, atıkları kullanarak çevre dostu, ucuz sabunların üretilmesi amaçlanıyor.

Okul Proje Koordinatörü Bülent Yaman, ucuz ve ekolojik temiz sabun üretimi amacı ile yola çıktıklarını, çeşitli aşamalardan sonra sabun üretimini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yaman, "Sabunumuz hem hesaplı, hem de sabunlarda bulunması gereken tüm özellikleri bünyesinde barındırıyor" dedi.

Kaynak: İHA