Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kimlikleri Dağıtıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Burdur Şube Müdürlüğü tarafından hayvansever 28 gönüllüye Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kimlik Kartları verildi.

Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kimlikleri Dağıtıldı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Burdur Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen törende konuşan Şube Müdürü Adnan Yılmaztürk, "Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Burdur Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Burdur Şube Müdürlüğü’nün işbirliği ile eğitimler verildi.

Eğitimlerin amacı 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, Bakanlığımızın hükmündedir ve aynı zamanda bu konu bir sosyal sorumluluktur. Bu çerçevede bizlere destek olacak ve işlerimizi kolaylaştıracak ve sokak hayvanların mağduriyetini giderecek şekilde işbirliği içinde bir proje kapsamında eğitim verildi.

Eğitim alan 28 kişiye, eğitim sertifikası verilecek” dedi.

Burdur Belediyesi Veteriner Hekimi Mete Gümen ise iki gün süresince hayvansever gönüllülere eğitim verdiklerini belirterek, bundan sonra sokak hayvanlarının daha emin ellerde olduğunu söyledi.

Sokak hayvanlarıyla yakından ilgilenecek olan Yerel Hayvan Koruma Görevlilerinin mama desteğine ihtiyacı olduğunu dile getiren Burdur Hayvan Dostları Derneği Başkanı Aysel Turan ise sokak gönüllülerinin lokantalardan topladıkları yemeklerle, sokak hayvanlarını beslediğini belirtti

Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kimlik Kartları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Burdur Şube Müdürü Adnan Yılmaztürk ve Burdur Belediyesi Veteriner Hekimi Mete Gümen tarafından verildi.

Kaynak: İHA