Türkiye'nin Saraybosna Kültür ve Turizm Müşaviri Aydın'dan Açıklama

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da bu yıl 36'ıncısı düzenlenen Uluslararası Saraybosna Turizm Fuarı başladı.

Saraybosna'nın Skenderiya Meydanı'ndaki Mirza Delibaşiç Spor Salonu'nda başlayan ve 29 Mart'a kadar sürecek fuara, Türkiye'nin yanı sıra Karadağ, Sırbistan, Hırvatistan'ın da aralarında bulunduğu bölge ülkeleri, Bosna-Hersek'in bazı kantonları, Bosna Hersek Federasyonu Turizm Birliği, Bosna-Hersek Turizm Acenteleri Birliği ve çok sayıda turizm şirketi katıldı.

Fuara katılan ülkelerin turizm potansiyelinin tanıtıldığı fuarda, Türkiye standında davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu ve Türkiye'nin güzellikleri paylaşıldı. Türkiye'den gelen halk müziği ekibi de sevilen bazı Türkçe eserleri seslendirdi.

Türkiye'nin Saraybosna Kültür ve Turizm Müşaviri Dr. Cengiz Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saraybosna Turizm Fuarı'na ilk kez 2010 yılında katılan Türkiye'nin 2011'de partner ülke olduğunu hatırlattı.

Bu yılki fuara "Sonsuz Türkiye" sloganı ile katıldıklarını ifade eden Aydın, 100 metre karelik alanda Türkiye'nin tarih, kültür, medeniyet ve diğer tüm güzelliklerini en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını kaydetti.

Bosna-Hersek halkıyla daha yakınlaşmak ve Türkiye'nin tanıtılması açısından fuarın önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Aydın, 3 yıldır Saraybosna Turizm Fuarı'na önemli destek sağladıklarını belirtti.

Bosna-Hersek vatandaşlarının Türkiye'ye ilgisinin ciddi anlamda yüksek olduğunu ifade eden Aydın, 2010 yılında Bosna-Hersek'ten Türkiye'ye giden turist sayısının yaklaşık 47 bin olduğunu, bu sayının 2012 yılında yüzde 130 oranında artış göstererek 61 bin 800'e çıktığını vurguladı.

-"Türkiye'ye gidecek turist sayısı artacak"-

Türk havacılık şirketi Pegasus'un Bosna-Hersek pazarına girmesi ile Türkiye'ye gidecek turist sayısında artış beklendiklerini ifade eden Aydın, "Bosna-Hersek vatandaşlarının Türkiye ilgisi çok yüksek düzeyde, temel sorun ulaşım fiyatıydı. Bu yıl ciddi bir artış bekliyoruz" dedi.

Türkiye'den Bosna-Hersek'e gelenlerin sayısının da artmasını istediklerini dile getiren Aydın, bu anlamda da ciddi bir ilginin olduğunu, bunun iki ülkenin her anlamda yakınlaşması açısından önemli olduğunu kaydetti.

Bosna-Hersek vatandaşlarının en çok İstanbul'a ilgi gösterdiğine işaret eden Aydın, tanıtım standının ana temasının da İstanbul olduğunu, Bodrum, Kuşadası, Konya, Bursa, İzmir, Pamukkale, Çanakkale ve Kapadokya'nın da yüksek ilgi gördüğünü belirtti.

Türkiye'nin her anlamda zengin bir ülke olduğunu ifade eden Aydın, "Bu yılki sloganımıza uygun 'sınırsız bir ülke'. Bu yüzden bu sınırsız güzellikleri en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'den de çok sayıda firmanın katıldığı 36. Uluslararası Saraybosna Turizm Fuarı, 29 Mart'ta sona erecek.

Kaynak: AA