Kılıçdaroğlu, Yurt Gazetesi'nin Kuruluş Yıldönümü Gecesine Katıldı

Yurt Gazetesi'nin kuruluşunun birinci yıldönümü, İstanbul’da düzenlenen geceyle kutlandı.

Kılıçdaroğlu, Yurt Gazetesi'nin Kuruluş Yıldönümü Gecesine Katıldı
Geceye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Şişli’de bir otelde düzenlenen geceye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, çok sayıda CHP’li milletvekili, Yurt Gazetesi İmtiyaz Sahibi Durdu Özbolat, Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Oda Tv davası tutuksuz sanığı Soner Yalçın, gazeteci yazar Uğur Dündar ve çok sayıda davetli katıldı.

Birinci yaşını kutlayan Yurt Gazetesi, Odatv davasında tutuksuz yargılanan Soner Yalçın’a Basın Özgürlüğü Ödülü verdi. Yalçın ödülünü geceye katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden aldı. Otel girişinde gazetenin İmtiyaz Sahibi Durdu Özbolat ve Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, daha sonra kendisini bekleyen basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda kabul edilen Uludere raporuna ilgili yönelttiği soruya Kılıçdaroğlu, “Uludere’de yaşanan olayların açıklanması gerekiyor. Talimatı kim verdi, istihbarat nereden geldi, siz 21. Yüzyılda hem demokrasiden söz edeceksiniz, 34 yurttaşımızı katledeceksiniz, kimin öldürdüğü belli olmayacak. Kimin talimat verdiği, kimin istihbarat verdiği belli olmayacak. Bu devlete hukuk devleti denmez kimse kusura bakmasın.“ diye cevap verdi.Düzenlenen gecede bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “Yurt Gazetesi’ni kutluyorum. Birinci yılını doldurdu. Ama sayın Özbolat şunu unutmasın o gazete sizin değil okurların gazetesi. Okurlar sahip çıktığı sürece gazeteciler gazetecilik görevlerini yerine getireceklerdir. En çok ihtiyaç duyduğumuz alanlardan birisi özgürlük alanı. Bunlardan biriside medya dünyası. Pek çok arkadaşım ağır bedeller ödedi.

İşinden oldu, gazeteler kısıtlandı, sansüre uğradı. Ama unutmamamız gereken bir gerçek var, hayat bir mücadele alanıdır. O mücadele alanını belirleyen temel eksen özgürlüktür.” dedi.

Gecede gazetenin düzenlediği Basın Özgürlüğü Ödülü, Oda Tv davasının tutuksuz yargılanan sanığı Soner Yalçın’a verildi.

Ödülünü Kılıçdaroğlu’nun elinden alan Yalçın daha sonra konuşma yaptı. Ödülü, cezaevinde bulunan diğer Oda Tv sanıkları için aldığını söyleyen Soner Yalçın, “Yurt Gazetesine teşekkür ederim. Merkez medya tarafından sessizliğe, unutulmuşluğa mahkum edilmek istenen Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Hikmet Çiçek, Turan Özlü gibi hapisteki meslektaşlarım için alıyorum.” diye konuştu.