'İstanbul’da 3-4 Yıl İçinde Tekli Eğitime Geçeceğiz'

Bağcılar Belediyesi bilgi evi öğrencilerinin düzenlediği ‘Kariyer Buluşması’na katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Yıldız, bir öğrencinin sorusu üzerine, İstanbul’da 3-4 yıl içerisinde tekli eğitime geçileceğini söyledi.

İstanbul’daki eğitimin durumuna ilişkin genel bilgiler veren Yıldız, "5 bin 200 okulumuz, 115 bin öğretmenimiz ve 2 milyon 600 bin öğrencimiz var. Bu pek çok ülke nüfusundan daha fazla." dedi.

Öğrencilerin sorularına cevaplayan Muammer Yıldız, bir öğrencinin "Tam gün eğitime geçilecek mi?" sorusuna İstanbul’da eğitimdeki en önemli sorunun sınıf eksikliği olduğunu ifade etti.

Sorunun çözümü için yeni okullar yaptırdıklarını, yerel yönetimlerin de kendilerine destek verdiğini belirten Yıldız, "Önümüzdeki 3-4 yıl içinde tekli eğitime geçeceğiz." diye konuştu.

Öğrencilerin, Fatih Projesi ve yeni kılık kıyafet yönetmeliğine ilişkin sorularına da cevap veren Yıldız, Fatih Projesi’nin dünya çapında bir proje olduğunu söyledi.

Dünyanın çok hızlı değiştiğine değinen Yıldız, "Bizim de teknolojiyi en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor." dedi.

Serbest kıyafet uygulamasını desteklediğini de söyleyen Muammer Yıldız, programa katılan öğrenciler arasında, kılık kıyafet uygulamasını destekleyip desteklemedikleri yönünde oylama yaptı. Yıldız, yeni yönetmeliği desteklemediklerini ifade eden öğrencilere bunun sebebini sordu ve ilginç cevaplar aldı. Bir öğrencinin, "Annemiz her gün nasıl elbise ütüleyecek? Onlara zahmet olacak." şeklindeki karşı çıkışı ise Muammer Yıldız başta olmak üzere herkesi gülümsetti. Bilgi Evi öğrencileri Muammer Yıldız’a kişisel sorular da sordu. "Velilere, ‘Çocuklarınızın veli toplantılarına katılın’ diyorsunuz. Siz çocuklarınızın veli toplantılarına katılıyor musunuz?" şeklindeki bir soruya Yıldız, "Lise son sınıfa kadar veli toplantılarına katıldım ve istemeseler de bazen onların işlerine karıştım. Onların daha fazla kitap okuması için bazen öğretmenler ile el altından iş birliği yapıyordum." diye karşılık verdi. En son okuduğu kitabın sorulması üzerine Yıldız, kitaptan hiç kopmadığını ifade ederek, aynı anda birkaç kitap birden okuduğunu söyledi.

Şu anda Selim İleri, Taha Akyol, Gülten Dayıoğlu, Mustafa Kutlu ve okul başarısını geliştirmeye yönelik bir kitabı okuduğunu belirten Yıldız, "Çok okuyorum. Sizi güçlü kılan, farklı tarafınız nedir diye sorarsanız, ben kitaptan hiç kopmadım. İşlerim ne kadar yoğun olursa olsun, kendime kitap okumak için zaman ayırıyorum. Sizler de kitap okuyun." şeklinde konuştu.

Yıldız, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya da eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür etti.