Zonguldak Değişim Hareketi Toplandı

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası başkan adayı Şenol Altuntaş; “Zonguldak Değişim Hareketi’nin oluşum nedeni olan ‘Zonguldak TSO’daki yönetim anlayışını değiştirme’ çabası il merkezimizdeki bütün tüccar, işadamı ve sanayiciler tarafından benimsendi ve gönülden desteklendi” diye konuştu.

Zonguldak Değişim Hareketi Toplandı
Zonguldak Değişim Hareketinin Zonguldak TSO seçimleri konulu haftalık değerlendirme toplantısı Ali Sağır ve Mustafa Çakır ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya başkanlık eden TSO Başkan adayı Şenol Altuntaş ve Oda bünyesindeki meslek komitesi sorumluları tarafından hafta içinde yapılan çalışmaları, bir sonraki hafta için planlanan seçim etkinlikleri değerlendirildi. Ayrıca toplantıya katılan sektör temsilcileri ZTSO üyelerinden derlenen sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Zonguldak TSO seçim süreci konulu haftalık toplantıyı değerlendiren başkan adayı Şenol Altuntaş; “Zonguldak Değişim Hareketine verilen kamuoyu desteğinin giderek artışını gözlemlediğimiz bir haftayı tamamladık. Oluşumunda Zonguldak’ta faaliyet gösteren her sektöre mensup farklı bilgi ve birikim sahibi kişilerin yer aldığı Zonguldak Değişim Hareketi olarak siyasetten bağımsız, proje odaklı bir yaklaşımla Zonguldak TSO yönetimine talip olduk. Ertelenen seçim sürecinde gördük ki, Zonguldak kamuoyunun da isteği ve beklentisi bu gibi oluşumların başarıya ulaşması yönündedir. Elbette siyasetin tüm kurum ve kadroları kendi görüşleri çerçevesinde Zonguldak’a yararlı olabilmek için çalışıyor, çabalıyor. Bu çalışmalarında hepsine kolaylıklar diliyoruz. Zonguldak Değişim Hareketi’nin oluşum nedeni olan “Zonguldak TSO’daki yönetim anlayışını değiştirme” çabası il merkezimizdeki bütün tüccar, işadamı ve sanayiciler tarafından benimsendi ve gönülden desteklendi. Bu durum bünyemizdeki farklı siyasi görüşe sahip arkadaşlarımızın da siyasi kimliklerini bir kenara bırakıp ana amacımıza ulaşılması yönündeki azim ve kararlılıklarını artırdı. Geçtiğimiz yılın son iki ayında başlayan Zonguldak Değişim Hareketi’nin ömrünün çok kısa olacağını, dağılıp gideceğini düşünen kişileri ve grupları yanılttık. Her toplantımızda arkadaşlarımızın farklı sektörlerden ve farklı bölgelerden gündeme getirdiği geri dönüşleri değerlendirdiğimiz zaman doğru yolda olduğumuzu teyid etmek birlik ve beraberliğimizi de pekiştiriyor. Geçtiğimiz hafta içinde Çaycuma TSO tarafından yaptırılan okul açılışı için ilimize Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu geldi. Keşke programı uygun olsaydı da Bartın ziyareti yerine Zonguldak il merkezine gelebilseydi, ancak olmadı. Bu ziyaretinde Rifat Başkan, önümüzdeki dönemde Zonguldak’a bir okul yaptırılması sözü verdi ancak yeri konusunda bir netlik sağlanmadığını belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye genelinde 365 Oda ve Borsa yapılanması ile 1,5 milyon üyeyi temsil ediyor. TOBB üyelerinin yıllık yatırım tutarı 130 milyar dolardan fazla. TOBB içinde ülkemizde faaliyet gösteren tüm sektörlere yönelik toplam 59 adet sektör meclisi aktif olarak çalışıyor. İşte bu kadar büyük bir örgütlenmeyi başaran, bu denli ciddi bir ekonomik güce sahip olan ülkemizin en dinamik sivil toplum kurulu olan TOBB’nin Zonguldak’a bakış açısını da değiştirmek istiyoruz. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetimine talip olurken ZTSO ile TOBB arasındaki ilişkinin çok daha ileri boyutta ve verimli projelerde yürütülmesini de hedefledik. Sektör meclislerine Zonguldak’tan da katılım sağlanması sorunlarımızın çözümüne olumlu katkı sağlayacaktır. Tamamen kendi üyesinden aldığı destekten gücünü artıran bir Oda yönetimi elbette ki TOBB nazarında da hak ettiği değeri görecektir. Oda seçimleri sonrasında Rifat Başkanın sözü olan okul projesini de il merkezimize getirmek için çalışacağız. Seçim sürecindeki ziyaretlerimizde üyelerimizin sıkıntılarını dinledik, öğrendik. Zaten oluşumumuzdan beri olgunlaştırdığımız projelerimiz vardı. Artık bu projelerle harekete geçme zamanı. Seçimler sonrasında ilk uygulayacağımız proje, tüm büyük Odalarda olduğu gibi, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde KOBİ Gelişim ve Danışma Merkezi oluşturmaktır. Burada istihdam edilecek uzman kadrolarla KOBİ statüsündeki üyelerimizin proje hazırlamaktan finansmanına, dış ticaretten markalaşmaya, devlet desteklerinden rekabet gücünü geliştirmeye kadar tüm beklentilerini bir çatı altında çözümleyeceğiz. İlimizde çok etkin faaliyetler planlayan ve gerçekleştiren bir Kalkınma Ajansımız, tüm gücüyle çalışan bir KOSGEB Hizmet Müdürlüğümüz ve giderek iş çevreleri ile ilişkisini güçlendirme gayretinde olan bir Üniversitemiz var. Bir de arkamızda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gibi bir kurum var. Bu değerlerin kıymetini bilmeliyiz. Amacımız, tüm bu güçleri aynı çatı altında buluşturmak ve somut adımlarla üyemizin eksiklerini tamamlamaktır. Önümüzdeki günlerde bu kurumların yetkilileri ile birebir görüşeceğiz ve kafamızdaki fikirleri, projeleri birlikte değerlendireceğiz” dedi.

Toplantı, bir sonraki hafta için planlanan seçim etkinlikleri konusunda görüş alışverişinde bulunularak sona erdi .
Kaynak: İHA