Oyun konsollarına büyük tehdit

Akıllı telefonlar üzerindeki oyunlar oyun sektöründe karmaşa yarattı.

Oyun konsollarına büyük tehdit
Tüketicilerin dijital oyunları artık akıllı telefon ve tabletler üzerinde oynamaya yönelmesi 67 milyar dolar büyüklüğündeki oyun sektöründe karmaşa yarattı.

Bloomberg Businessweek 'in haberine göre sektörde başı çeken Sony, Nintendo ve Microsoft gibi devlerin tahtı, Apple ve Google gibi şirketler tarafından sallanmaya başladı. Dün San Francisco 'da başlayan 'Oyun Geliştiricileri Konferansı 'nda yapılan ve 2 bin 500 kişinin katıldığı anket, katılımcıların yüzde 58 'inin ileride geliştirecekleri oyunların akıllı telefon ve tabletlerle uyumlu olacağını ortaya çıkardı. Ankete göre Sony 'nin Playstation, Microsft 'un Xbox ve Nintendo 'nun Wii konsolları ile birlikte çalışmak isteyenlerin oranı ise Sony ve Microsoft için yüzde 11 Nintendo için ise yüzde 6.4 olduğu belirlendi.

MOBİL YÜKSELİYOR

Mobil cihazlara bedava indirilebilen oyunlar geçen sene paketlenmiş video oyunlarının satış rakamını geçti. Uzmanlara göre konsollar oyun severleri birkaç saatliğine televizyon önüne bağlıyor. Mobil telefonlar ise kişilerin her an yanında ve kullanıcılar istedikleri zaman istedikleri yerde oyun oynayabiliyorlar.

Maliyetler düştü

Konsollar için yaratılan oyunlar ile mobil platformlar için geliştirilen oyunların maliyetleri oldukça farklı. 'Call of Duty ' ve 'Grand Theft Auto ' oyunlarının maliyetleri 50 milyon dolar. Mobil cihazlar için geliştirilen oyunlarda ise en fazla 10 kişilik ekipler çalışıyor. Tipik bir mobil oyununun maliyeti 20 bin dolar.