Araban Belediyesi'nden Kilit Parke Çalışması

Gaziantep’in Araban Belediyesi, ilçe merkezindeki tüm cadde ve sokaklarda kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Araban Belediyesi'nden Kilit Parke Çalışması
Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, 29 Mart yerel seçimlerinde ilçe halkına sözünü verdiği hizmetleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Özdemir, “Geçmiş yıllarda, kanserojen madde üreten asbestli borularla döşenmiş içme suyu ishale hattının yenilenmesine başladığımız içme suyu ishale hattını 2011 yılında içme suyu ishale hattını tamamen yeniledik. İçme suyu ishale hattının yenilenmesinin ardından 2012 yılında başladığımız kilitli parke taşı döşeme çalışmamızla ilçenin tüm cadde ve sokaklarında 210 bin metrekare kilitli parke taşı döşedik. Kilitli parke taşı döşeme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ederken Araban Belediyesi olarak hedefimiz ilçe merkezindeki tüm cadde ve sokakların kilitli parke taşı döşenmesidir. Geride toplam 55-60 bin metrekarelik kum ve toprak alanımız kaldı. Çalışmalarımız sonunda da ilçenin tüm cadde ve sokaklarını kilitli parke taşı döşenmiş temiz cadde ve sokaklar haline getireceğiz" dedi.

TBMM tarafından 1957 yılında ilçe olma kararı alınan ve 1958 yılında da belediyelik olan Araban'ın bu güne kadar tüm cadde ve sokaklarının yaz mevsimlerinde tozlu topraklı, kış mevsimlerinde de çamur bataklığına döndüğünü ifade eden Özdemir, "Araban Belediyesi olarak başlattığımız kilitli parke taşı döşeme çalışmalarımızla ilçeyi yaşanılabilinir hale getirdik. TEDAŞ tarafından Dr. Asım Güzelbey Caddesi’nin elektrik hattının tamamlandı. Mehmet Gökçek Mahallesi’nin tamamında başlatılan yer altı çalışmaları sürüyor. TEDAŞ- Araban Belediyesi işbirliği ile de Dumlupınar Mahallesi’nin bir kısmında da başlattığımız yeraltı çalışmaları tamamlandı. Dumlupınar Mahallesi’nde Haci Oktay’a ait vatandaşın evinin caddeyi daraltması nedeniyle ev sahibi Haci Oktay ile yaptığımız görüşme neticesinde, ev sahibi fedakarlıkta bulunarak evinin 25 bin TL’ye istimlak talebimize olumlu yaklaştı. Caddeyi daraltan evi kamulaştırarak yıkıp caddeyi genişlettik. Yıktığımız evin yoldan artan kısmına da tarihi bir çeşme yapacağız. Araban Belediyesi olarak 2009 yılından beri hız kesmeden sürdürdüğümüz çalışmalarımızın tamamlanmasıyla 55 yıldan beri tozlu topraklı ve çamur bataklığına dönen tüm mahallelerimizin cadde ve sokaklarına yeni bir görünüm kazandırmaya ara vermeden devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA