Kütahya'daki Kütüphanelerden En Fazla Kitap Ödünç Alarak Okuyan Kişiler Ödüllendirildi

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, il merkezinde faaliyet gösteren kütüphanelerden en fazla kitap ödünç alarak okuyan kişileri ödüllendirdi.

Çiftçi, ''49. Kütüphaneler Haftası'' dolayısıyla makamında düzenlenen törende, kitaplar, kitap okuma ve kütüphanelerin önemli olduğunu her yerde her zaman söylediğini bildirdi.

Gelişmiş toplumlarda insanların daha fazla kitap, gazete, dergi okuduğuna ve daha fazla araştırma yaptığına dikkati çeken Çiftçi, ''Kitap okuyanın beyni daha fazla gelişir. Bizim de çok fazla kitap okumamız, kütüphaneleri artırarak daha fazla büyütmemiz ve refah hale getirmemiz gerekiyor'' dedi.

Çiftçi, öğrencilik yıllarında hafta sonları kütüphanelerde ders çalıştığını anlattı.

Kütüphanenin, insan hafızası olduğunu dile getiren Çiftçi, şöyle konuştu:

''Kütüphaneyi yok ettiğiniz zaman insanın hafızasını yok etmiş oluyorsunuz. Dolayısıyla kütüphanelere, kitaplara ve bunları da okumaya çok ciddi ihtiyacımız var. Bunları okurken sadece yerel kitaplara ve ilgi alanlarımıza değil, dışarıdan yazılan kitaplara da bakmamız gerekiyor. Dolasıyla sadece bizim dilimizden konuşan insanların bakış açılarına değil, tüm dünyadaki insanların bakış açılarına bakmalıyız. Bir de geçmişe bakmamız gerekiyor ki geçmişle ilgili çok güzel eserlerimiz var. 9 bin 956 basma, 4 bin 533 yazma eserimiz var. Bunları değerlendirip geleceğe de aktarmamız gerekiyor.''

İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez de il genelinde 16 kütüphanede yaklaşık 200 bin kitap ve 195 bin kitap okuyan kişi bulunduğu bilgisini verdi.

Daha sonra Çiftçi, Kütahya'daki kütüphanelerden 137 kitap ödünç alarak okuyan Yavuz Aslıhan, 106 kitap okuyan İsmail Gündüz, 96 kitap okuyan Zeynel Çok'a birer kitap ile plaket hediye etti.

Muhabir: Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA